Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 17:20

Περιοδεία Σπυρόπουλου σε Αγιο Ανδρέα και Λογγά

Σε Άγιο Ανδρέα και Λογγά της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας βρέθηκε το Σάββατο ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Σπυρόπουλος. Συνοδευόμενος από την υποψήφια του συνδυασμού του Αποστολία Τερζή “διαπίστωσε για ακόμα μια φορά την ολιγωρία της τωρινής δημοτικής αρχής, η οποία σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην ανάγκη καθαρισμού της παραλίας, εκβάθυνσης του λιμανιού αλλά και της δυνατότητας εκμετάλλευσης του χώρου του εγκαταλελειμμένου δημοτικού camping”.

“Με λύπη αντίκρισα μια ακόμα εικόνα εγκατάλειψης σε περιοχή η οποία, προικισμένη με φυσικό κάλλος, θα μπορούσε να αναδειχθεί σε μοναδικό τουριστικό θέρετρο. Αλλά και στην Λογγά τα προβλήματα δεν είναι λίγα. Το "νερό νεράκι" λένε οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής, αφού η ύδρευση είναι "προβληματική". Αλλά δεν είναι η μόνη! Προβληματική είναι και η οδοποιία (τόσο η αγροτική όσο και η εντός οικισμού), με παντελή απουσία πεζοδρομίων αλλά και ελλιπή δημοτικό φωτισμό” αναφέρει ο κ. Σπυρόπουλος.

Και συνεχίζει: “Το Κέντρο Υγείας (που υφίσταται μόνο ως κέντρο εφημερίας) υπολειτουργεί. Το αίτημα των κατοίκων για παραχώρηση ασθενοφόρου που θα καλύπτει τα έκτακτα περιστατικά μίας τόσο μεγάλης (πολυσύχναστης τουριστικής) περιοχής, παραμένει ανεκπλήρωτο. Δημοτικά κτίρια βρίσκονται στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Κλασικό παράδειγμα το παλιό κτηνιατρείο, το οποίο ενώ έχει παραχωρηθεί στη Θεατρική Ομάδα Οδύσσεια από την προηγούμενη δημοτική αρχή, παραμένει εγκαταλελειμμένο με αποτέλεσμα αντί να είναι χώρος πολιτισμού, έχει καταλήξει να αποτελεί έρμαιο της αδιαφορίας και της υποσχεσιολογίας για ένα καλύτερο μέλλον”.

«Δεν χρειάζονται θαύματα. Χρειάζεται στοιχειώδες ενδιαφέρον και κοινωνική ευαισθησία. Παιδιά ενός κατώτερου Θεού, δεν χρειάζεται να παραμείνουμε!!» καταλήγει σε δηλώσεις του ο κ. Σπυρόπουλος.