Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 17:25

Βασιλόπουλος για Καλαμάτα - Ριζόμυλος: “Έχουν δρομολογηθεί οι καταστάσεις και αναμένουμε τις εξελίξεις” (βίντεο)

“Έχουν δρομολογηθεί οι καταστάσεις και αναμένουμε τις εξελίξεις”, επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σε σημερινή δήλωσή του για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, απαντώντας σε ερώτηση για το έγγραφο που παρουσίασε ο βουλευτής Μεσσηνίας τη Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης για τα πλεονεκτήματα της παραλιακής χάραξης στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Ο δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “εμείς, κατά πρώτον, είχαμε εκφραστεί συγκεκριμένα για το εν λόγω ζήτημα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις συνεντεύξεις που έχουμε δώσει. Είχαμε πει, λοιπόν, ότι η καλύτερη λύση ήταν η παραλιακή χάραξη. Διότι αυτό θα έδινε στην περιοχή μας την αναπτυξιακή προοπτική που όλοι προσδοκούμε. Παρόλα αυτά δεν είχαμε πει ποτέ ότι «ή παραλιακή χάραξη ή τίποτα», γιατί ένας δρόμος χρειάζεται στην περιοχή μας. Η πολιτεία αποφάσισε να γίνει αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου. Εμείς προφανώς δεν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο έγγραφο, το μάθαμε τώρα που ανακοινώθηκε. Όμως δεν λέμε «ή παραλιακή ή τίποτα». Έχουν δρομολογηθεί οι καταστάσεις και περιμένουμε τις εξελίξεις”.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, εξήγγειλε ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα, με αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, θα ξεκινήσει μέσα στο 2022.