Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 22:20

Μετεγκατάσταση Ρομά από Αγία Τριάδα: Περιμένουν το υπουργείο για καταλληλότητα Μπιρμπίτας

Την επίσημη απάντηση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την καταλληλότητα ή μη του χώρου της Μπιρμπίτας, για τη μετεγκατάσταση των ρομά της Αγίας Τριάδας, περιμένει ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ εκπονεί σχέδιο μετεγκατάστασης με τη συνδρομή των υπηρεσιών του υπουργείου.

Αυτά παρατήρησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, απαντώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ερώτηση του επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλη Τζαμουράνη.

Ο κ. Φάβας απάντησε ότι συνεργάτης του γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Σταμάτη ζήτησε από το δήμο τοπογραφικό διάγραμμα για να δουν κατά πόσο υπάρχει καταλληλότητα στο χώρο της Μπιρμπίτας.

“Το στείλαμε και περιμένουμε την επίσημη απάντηση του υπουργείου για το τι συμβαίνει εκεί, για την καταλληλότητα”, είπε ο αντιδήμαρχος. Ενημέρωσε πως “υπάρχει σκελετός για τη μετεγκατάσταση των ρομά, που πρέπει να συμπληρωθεί με τα προφίλ των οικογενειών” και πρόσθεσε ότι την άλλη εβδομάδα κλιμάκιο του υπουργείου θα βρίσκεται στην Καλαμάτα, ώστε σε συνεργασία με την υπηρεσία, τη Διεύθυνση Πρόνοιας, να δουν τα προφίλ, ποιες οικογένειες είναι ώριμες για να μετεγκατασταθούν.

Για την παραχώρηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Καλαμάτας του χώρου της Μπιρμπίτας, απάντησε ότι “δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη χωρίς την καταλληλότητα του χώρου”.

Γ.Σ.