Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 08:30

Ενόχληση Βασιλόπουλου για την έλλειψη ενημέρωσης

 

Την ενόχλησή του που μαθαίνει από τις εφημερίδες για την πορεία της ανασκαφής των αρχαίων της Υπαπαντής, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αφήνοντας αιχμές, εμμέσως πλην σαφώς, κατά της προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελίας Μηλίτση. Μάλιστα, υπενθύμισε με νόημα ότι ο δήμος χρηματοδοτεί την ανασκαφή.

Κληθείς να σχολιάσει από μένα την πορεία της ανασκαφής, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι “για την ανασκαφή εγώ έμαθα από τις εφημερίδες, παρά το ότι είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης (της προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού) και προφανώς κάποια στιγμή θα έρθουν και οι λογαριασμοί, τα εντάλματα για να τα εγκρίνει η Επιτροπή και να μπορέσουν να γίνουν οι πληρωμές. Να μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα τα καταβάλει ο Δήμος Καλαμάτας, 182.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους και η ανασκαφή γίνεται σε δημόσιο χώρο”.

Πρόσθεσε ότι “έχω ζητήσει βέβαια να λάβω ενημέρωση και να γίνει Επιτροπή, αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχει γίνει. Κι ευτυχώς εγώ ενημερώνομαι από τις εφημερίδες εν τέλει”. 

Για το έργο της ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής που προχωράει με αργούς ρυθμούς, ο δήμαρχος, δηλώνοντας αισιόδοξος, απάντησε ότι “τις επόμενες ημέρες θα έχει μια πολύ γρήγορη εξέλιξη. Τα μάρμαρα ήρθαν το Σάββατο. Ηδη ο εργολάβος σήμερα μας ενημέρωσε ότι αύριο ή μεθαύριο ξεκινάει συνεργείο να τοποθετεί μάρμαρα. Συναντήθηκα σήμερα και με τον κ. Αλμπάνη που έχει κάνει τη μελέτη και συζητήσαμε διάφορα θέματα της μελέτης της πλατείας Υπαπαντής. Θεωρούμε ότι θα τρέξει”.

Επιβεβαιώνοντας την ενόχλησή του για την ανασκαφή, επανήλθε και κατέληξε: “Οσο για το ανασκαφικό έργο, πιστεύω κάποια στιγμή θα συνεδριάσει η Επιτροπή Παρακολούθησης, για να μπορέσουμε να μάθουμε ακριβώς την εξέλιξη του έργου. Διότι διαβάζουμε και για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ή για οτιδήποτε άλλο και πρέπει να ενημερωθούμε γι’ αυτό”.

Γ.Σ.