Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 21:30

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Μήνυση κατά αγνώστων για καταστροφή κώνων σήμανσης

Την υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων δραστών από το Δήμο Πύλου – Νέστορος, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Η φθορά ξένης ιδιοκτησίας αφορά την καταστροφή 8 πλαστικών κώνων σήμανσης, που είχαν τοποθετηθεί από το δήμο για την ασφαλέστερη κυκλοφορία των πεζών δημοτών κι επισκεπτών, στην κεντρική πλατεία της Πύλου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, στις 21 Ιουλίου συνεργείο του δήμου τοποθέτησε περιμετρικά της κεντρικής πλατείας της πόλης (πλατεία Τριών Ναυάρχων) νέους κώνους σήμανσης, αντικαθιστώντας τους παλιούς που είχαν φθαρεί. Την επόμενη μέρα το πρωί διαπιστώθηκε ότι 8 από τους κώνους αυτούς είχαν καταστραφεί, οι άγνωστοι δράστες (ή δράστης) είχαν αποκόψει τις βάσεις τους, οι οποίες ήταν στερεωμένες στο οδόστρωμα με ειδικές βίδες και ούπα.

Ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης, γιατί η καταστροφή των κώνων που ήταν για κοινό όφελος, έγινε “σκοπίμως και με πρόθεση” και γιατί ο δήμος υπέστη οικονομική ζημιά, έστω και μικρή, 200 ευρώ, που είναι η αξία των κατεστραμμένων κώνων.