Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 12:00

Σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης για τα σκουπίδια η Μεσσήνη - Τέλος Νοεμβρίου ανοίγει η Καλλιρρόη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε ο Δήμος Μεσσήνης με απόφαση που υπέγραψε χθες, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, μετά από σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη
Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ο περιφερειάρχης είχε διαβιβάσει την προηγούμενη εβδομάδα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έγγραφο του δήμου σχετικά με την κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των απορριμμάτων.
Σύμφωνα με την πιο πάνω απόφαση, η ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στον Δήμο Μεσσήνης ξεκίνησε χθες και λήγει την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, χωρίς την έκδοση άλλου εγγράφου.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Χθες το βράδυ, σε δηλώσεις του ο κ. Νίκας, αναφερόμενος στην απόφαση για την έκτακτη ανάγκη του Δήμου Μεσσήνης για 2 μήνες, παρατήρησε ότι “το τρίτο 10ήμερο του Νοεμβρίου θα παραλάβουμε απορρίμματα στην Καλλιρρόη”.
Ωστόσο, στη συνέχεια, επεσήμανε πως “υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν καθυστερήσεις, γιατί μεγάλοι δήμοι δεν πληρώνουν κι ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα στο ΣΔΙΤ”. Καταλήγοντας, διευκρίνισε ότι στους ασυνεπείς δήμους δεν είναι ο Δήμος Καλαμάτας που πλήρωνε και πληρώνει για τη μεταβατική διαχείριση απορριμμάτων.