Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 13:32

Η Πύλος γιορτάζει την 195η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου

 

Την 195η επέτειο από την Ναυμαχία του Ναβαρίνου γιορτάζει σήμερα με πανηγυρικό τρόπο η Πύλος.

Μετά τη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου και την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κατάθεση σταφάνων από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο εκ μέρους της κυβέρνησης, τον βουλευτή Περικλή Μαντά εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, τον εκπρόσωπο της διοίκησης της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου Γιώργο Γιάνναρη, τον επίτιμο πρόξενο της Γαλλίας Αριστείδη Μουτζούρη, ενώ το στεφάνι της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέθεσε ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας. Στεφάνια επίσης κατέθεσαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο διοικητής της ΙV Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Δημήτριος Σκουφίδης.

Παρόντες επίσης μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Αλέξης Χαρίτσης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ενώ τον δήμαρχο Καλαμάτας, που απουσιάζει στην Αυστραλία εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε ότι "η σημερινή μέρα γεννά χρέος για την Ελευθερία, η οποία γεννά Παιδεία, Πολιτισμός, Τρόπο Σκέψης και Ζωής".

Τόσο οι επίσημοι προσκεκλημένοι, όσο και πολλοί πολίτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να περιηγηθούν στη φρεγάτα "Σαλαμίς" του Πολεμικού Ναυτικού, που τις τελευταίες ημέρες έχει καταπλεύσει στην Πύλο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.