Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 17:52

Σχόλια & Ερωτήματα για την παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας στη Μελβούρνη

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (φύλο 24 Οκτωβρίου, σελ. 3) με τίτλο: «Δρόμος στη Μελβούρνη πήρε το όνομα της Καλαμάτας»

Μεγάλη τιμή για την Καλαμάτα και τους πολίτες που έλκουν την καταγωγή τους από την πατρίδα της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας η ονοματοδοσία δρόμου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την 195η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου στις οποίες μετείχε και ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος.
Οφείλουμε καταρχήν να ευχαριστήσουμε τη δημοτική αρχή της Καλαμάτας που αποδέχθηκε την πρόσκληση, καθώς και τη Μελβούρνη και τους προέδρους των συλλόγων Μελβούρνης, ΑδελαΪδας και Σίδνεϋ για την τιμή που μας έκαναν και για την αγάπη για την γενέτειρά τους. Τώρα, καλό θα ήταν να σκεφτούμε τρόπους που θα βοηθήσουν να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας στον γαστρονομικό προορισμό «Καλαμάτα» και την προβολή των παραδοσιακών Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης της Μεσσηνίας (Ελιές, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πυρηνέλαιο, ξερά σύκα, μαύρη σταφίδα, παστέλια, αρτοσκευάσματα, Σφέλα, κρασιά, ούζο, τσίπουρο, λικέρ, αλλαντικά, οικοτεχνικά κ.α.).

Ερώτημα προς τον κ. Δήμαρχο Καλαμάτας :

Θα ήταν δυνατόν με πρωτοβουλία σας κ. Δήμαρχε και με την συνεργασία των Συλλόγων της Μεσσηνίας, Μελβούρνης, ΑδελαΪδας, Σίδνεϋ και της Δημοτικής Αρχής της Μελβούρνης, η εξεύρεση ενός χώρου, για να λειτουργήσει (με μικρό κόστος διακόσμησης) ένα παραδοσιακό Μεσσηνιακό Καφέ – Μπακάλικο που θα δίνει την ευκαιρία στους περαστικούς πολίτες της Μελβούρνης ή ακόμη και τουρίστες να δοκιμάζουν την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και να αγοράζουν τα προαναφερθέντα παραδοσιακά προϊόντα της Μεσσηνίας και έργα Μεσσήνιων συγγραφέων και καλλιτεχνών;

Θα υιοθετούσατε την ιδέα, το παραδοσιακό Καφέ – Μπακάλικο της Καλαμάτας/Μεσσηνίας να γίνει και πολυχώρος πολιτισμού που να προβάλλονται πολιτιστικά δρώμενα, γαστρονομικές εκδηλώσεις, εκθέσεις κ.α. που πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους στην Καλαμάτα και την Μεσσηνία ;

Και επειδή κ. Δήμαρχε στη «βράση κολλάει το σίδερο» θα σας προτείναμε να βιαστείτε!

Ο ερωτών
Γιώργος Καραμπάτος