Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 13:50

Ανάπλαση Πλαστήρας χωρίς ποδηλατόδρομο και κυκλικό κόμβο!

Ολοκληρώθηκε σχεδόν το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, καθώς έπεσε και η δεύτερη στρώση ασφάλτου και ο δρόμος κυκλοφορείται κανονικά.

Απομένουν η διαγράμμιση και η συνέχιση του ποδηλατόδρομου από το ύψος του γηπέδου ποδοσφαίρου στα παλιά Σφαγεία, πάνω από τα γήπεδα τένις και κατάληξη στον δρόμο που από την Αρτέμιδος οδηγεί στη θάλασσα, στις εκβολές του Νέδοντα.

Οπως έχει αποφασιστεί με την έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεν θα ολοκληρωθεί ο ποδηλατόδρομος και δεν θα συνδεθεί με τον ποδηλατόδρομο της οδού Νέδοντος, ενώ δεν θα γίνει και ο κυκλικός κόμβος στην Αρτέμιδος, στην αρχή της Πλαστήρα, τα οποία προβλέπονταν στη μελέτη του έργου. Αιτία η μελέτη του αντιπλημμυρικού έργου του “Μορέα” που προβλέπει διαπλάτυνση του Νέδοντα κοντά στις εκβολές του, χωρίς να είναι σίγουρο αν και πότε θα γίνει το αντιπλημμυρικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 1.419.000 ευρώ και υλοποιήθηκε με ανάδοχο την εταιρεία “Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας Ο.Ε.”, με έκπτωση 57,36%.