Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 12:07

Εργα Δήμου Καλαμάτας: Δύσκολα θα σωθούν ανάπλαση Αναγνωσταρά και Σχολείου Άρι

Πρόβλημα υπάρχει με τα έργα στην Αναγνωσταρά και το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στον Αρι, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις κι επικρίσεις της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, για τον κίνδυνο απένταξης έργων του δήμου από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντίθετα, ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και κίνδυνος για κοινωνικά έργα και δράσεις.

Για την Αναγνωσταρά ενημέρωσε ότι θα γίνει εκκαθάριση της εργολαβίας με ή και χωρίς τον έκπτωτο εργολάβο και πως θα προχωρήσουν οι διαδικασίες με τον δεύτερο και τον τρίτο μειοδότη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδημοπράτησης του έργου.

Για την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στον Αρι εκτίμησε ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να ξεκινήσει, κάνοντας λόγο για ένα έργο με τεράστια προβλήματα.

Σχετικά με τα κοινωνικά έργα, είπε το πρόβλημα για το Κέντρο για τις κακοποιημένες γυναίκες αφορά την πρόσληψη δικηγόρου, όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον, καθώς αυτός που θα προσληφθεί θα πρέπει να καταθέσει την άδειά του.

Για το ΚΗΦΗ και το ΚΔΗΦ ανέφερε ότι χρειάστηκε να αλλάξει η νομοθεσία και χάθηκε 1,5 χρόνος, ενώ για το ΚΔΗΦ (στην οδό Αγίου Γεωργίου) χρειάστηκαν σημειακή τροποποίηση και νομιμοποίηση του κτηρίου, ενώ αναμένεται η υπογραφή μισθωτηρίου με τη μητρόπολη Μεσσηνίας.

Για το Κέντρο Κοινότητας για τους Ρομά είπε ότι περίμεναν την έγκριση προσλήψεων από το ΑΣΕΠ, ιδιαίτερα για τον παιδαγωγό.