Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 18:49

Το 2023 η μελέτη αξιοποίησης των 49 στρεμμάτων της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας (βίντεο)

 

Για το επόμενο διάστημα, τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο του 2023 πηγαίνει η παρουσίαση της μελέτης της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, για την αξιοποίηση των 49 στρεμμάτων της Δυτικής Παραλίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

Μελέτη, όμως, που αναμενόταν από τον περασμένο Ιούλιο.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για τη μελέτη αξιοποίησης της Δυτικής Παραλίας - εκπονείται με προγραμματική σύμβαση του δήμου με την Αναπτυξιακή -, που έχει καθυστερήσει, ο δήμαρχος ανέφερε ότι “η μελέτη αυτή κατατέθηκε στην Αναπτυξιακή, αλλά είχε προβλήματα, είχε λάθη, χρειαζόταν επιπλέον αδειοδοτήσεις που δημιουργούν μια καθυστέρηση. Πιστεύω ότι τον επόμενο μήνα, 2 μήνες, θα παραδοθεί η μελέτη και θα μπορούμε και μεις να την παρουσιάσουμε. Με το που πάρουμε τη μελέτη στα χέρια μας θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση, γιατί είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, θα αλλάξει τελείως η ευρύτερη περιοχή. Σκεφτείτε μια πλατφόρμα που θα ενώσει τις εκβολές του Νέδοντα με το λιμανάκι στον Κορδία”.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε παλιότερη δήλωσή του, ο Θαν. Βασιλόπουλος είχε ενημερώσει ότι σχεδιάζεται μια μεγάλη πλατφόρμα 9 μέτρων που θα συνδέσει το Νέδοντα με τον Κορδία, κοντά στην ακτή και ένα μικρό θέατρο

Γ.Σ.