Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 08:00

Η ΔΕΥΑ Καλαμάτας στο κτήριο της Σχολής Νοσοκόμων - 1,5 εκατ. ευρώ η ανακατασκευή

 

Θα γίνει η ανακατασκευή του κτηρίου της Σχολής Νοσοκόμων, στο παλιό νοσοκομείο, με στόχο να μετεγκατασταθεί εκεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας και να ολοκληρωθεί το νέο κτηριακό συγκρότημα του δήμου.

Ομως, ο προϋπολογισμός θα φθάσει το 1,5 εκ. ευρώ και η δημοτική αρχή αναζητεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου, σύμφωνα με τον δήμαρχο και πρόεδρο της επιχείρησης Θαν. Βασιλόπουλο.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το έργο που φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί και τα ζητήματα στατικότητας του κτηρίου που είχαν αναφερθεί, ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε: “Η μελέτη που είχε γίνει, ήταν λάθος από όλες τις απόψεις. Ολοκληρώθηκε η μελέτη, κάποιες λεπτομέρειες χρειάζονται στα Η/Μ και θα παρουσιαστεί.

Ο προϋπολογισμός θα αγγίξει το 1,5 εκ. ευρώ, οπότε θα δούμε πώς θα φτιαχθεί. Δεν έχει σχέση με τον προηγούμενο που ήταν 600.000 ευρώ. Ο τωρινός είναι ρεαλιστικός κι εφαρμόσιμος. Ο προηγούμενος ήταν πρόχειρος, δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Στο 1,5 εκ. θα υλοποιηθεί, αλλά μένει από μας να βρούμε χρηματοδότηση, γιατί με το ταμείο της ΔΕΥΑΚ μπορεί να γίνει, αλλά μετά θα αντιμετωπίζουμε πρόβλημα και κει με το ενεργειακό κόστος”.

Γ.Σ.