Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 08:55

Καλαμάτα: Στο παιχνίδι δύο αντιδήμαρχοι του Νίκα - Ετοιμάζεται ο Μπουζιάνης, το σκέπτεται η Ντίντα

Αποφασισμένος να διεκδικήσει τον Δήμο Καλαμάτας στις εκλογές του 2023 είναι ο πρώην αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Μπουζιάνης, στέλεχος της δημοτικής αρχής Νίκα.

Προχωράει τις συζητήσεις και τις επαφές για τη δημιουργία ανεξάρτητου συνδυασμού, πέρα και πάνω από κόμματα και όταν κρίνει πως ήρθε ο κατάλληλος χρόνος, θα γίνουν και οι ανακοινώσεις. Δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι στόχος είναι “να διαμορφωθεί μία εναλλακτική και ελκυστική πρόταση για την πόλη μας”.

Η πρώην αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα και υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στις εκλογές του 2019,  που το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και προχώρησε σε μια ανάρτηση με νόημα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτησή μας για τις προθέσεις και τις κινήσεις του ο Παύλος Μπουζιάνης δήλωσε:

“Η Καλαμάτα χρειάζεται μία υπεύθυνη δημοτική αρχή που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, που να μεριμνά για τις ανάγκες των ανθρώπων της, να διασφαλίζει την  πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας - και ειδικά των ευάλωτων - σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, να προάγει την ανάπτυξή της και να εκσυγχρονίζει τις υποδομές της. Πάντα με σεβασμό στην πόλη και στην ιστορία της, πάντα με γνώμονα τους ανθρώπους της.

Αυτό το ζητούμενο, είναι η προτεραιότητα και η πεποίθησή μου. Πολίτες που συμμεριζόμαστε τις ίδιες αξίες εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να διαμορφωθεί μία εναλλακτική και ελκυστική πρόταση για την πόλη μας”.

Μας είπε, ακόμα, ότι αυτός και οι συνεργάτες του στοχεύουν σε δυναμικό παρών στα δημοτικά ζητήματα και πως συζητούν με πολίτες που δεν έχουν εμπλακεί μέχρι τώρα με τα κοινά, αλλά δείχνουν ενδιαφέρον για τα ζητήματα της πόλης και του δήμου. Παρατήρησε πως υπάρχει θετική ανταπόκριση στις συζητήσεις που γίνονται, μένει, όμως, να φανεί και στην πράξη. Επεσήμανε τη δυσαρέσκεια προς τη δημοτική αρχή, κυρίως γιατί είναι αναποτελεσματική, δεν μπορεί να προχωρήσει και να υλοποιήσει έργα που βρήκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η Παναγιώτα Ντίντα μας επεσήμανε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα μπορεί να πει συγκεκριμένα πράγματα. Παρατήρησε ότι την ενδιαφέρει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, να κατέλθει ως υποψήφια σύμβουλος, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή σχέση που έχει διαχρονικά με τον Παναγιώτη Νίκα. Εκανε λόγο και για ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου, εκτιμώντας ότι τα αυτοδιοικητικά ζητήματα επηρεάζονται από τα πολιτικά πράγματα.

Για την περίπτωση του Δήμου Καλαμάτας ξεκαθάρισε ότι δεν την ενδιαφέρει να καταγράψει δυνάμεις, καθώς έχει αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Διευκρίνισε πως δεν θα ασχοληθεί, γιατί δεν έχει κάτι άλλο να κάνει και σημείωσε ότι για να ασχοληθεί με τα δημοτικά, θα πρέπει να έχει νόημα, να υπάρχει σημαντικός λόγος, μια δυναμική ανθρώπων και συμμετοχή σε μια παράταξη που θα δουλέψει και θα φέρει αποτέλεσμα.

Γ.Σ.