Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 09:55

Πανελλήνιοι αγώνες νεφροπαθών σήμερα στην Καλαμάτα

 

Οι πανελλήνιοι αγώνες στίβου και κολύμβησης νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων πραγματοποιούνται σήμερα στην Καλαμάτα, στο Δημοτικό Στάδιο και το κολυμβητήριο, στέλνοντας μήνυμα στην τοπική κοινωνία για τη διάδοση της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης.

Τους αγώνες οργανώνει η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (ΑΟΝΜ), υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού και του Δήμου Καλαμάτας.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο Δημαρχείο της πόλης, υπήρξε ενημέρωση για τη διεξαγωγή των αγώνων, παρουσία της προέδρου της ΑΟΝΜ Δήμητρας - Τσάμη Αρκά, των προέδρων του “Δρομέα” Γιάννη Αρκά και του “Φοίνικα” Θανάση Αναχουρλή, υπευθύνων Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας.

 

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αφού καλωσόρισε στην πόλη τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, χαρακτήρισε τους πανελλήνιους Αγώνες ως ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την Καλαμάτα, επισημαίνοντας ότι οι αγώνες θα προκρίνουν τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Αυστραλία από 15 έως 21 Απριλίου 2023. “Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που έχουν αθλητικές και κοινωνικές προεκτάσεις”, ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.

Η πρόεδρος της ΑΟΝΜ ευχαρίστησε τον δήμαρχο που δέχθηκε να γίνουν οι αγώνες στην Καλαμάτα, για τη στήριξη και τη χορηγία τους από την πλευρά του δήμου. Ευχήθηκε να γίνουν στην Καλαμάτα και οι πανευρωπαϊκοί αγώνες, τονίζοντας ότι “η πόλη είναι θαυμάσια, έχει τα πάντα, όλοι είναι εξαιρετικοί, τους ευχαριστούμε όλους”.

Ο Γ. Αρκάς και ο Θαν. Αναχουρλής ενημέρωσαν για τη μαραθώνια λαμπαδηδρομία της ομοσπονδίας για τη διάδοση της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης. Και πληροφόρησαν ότι λόγω ιώσεων και κορονοϊού θα είναι λιγότερες οι συμμετοχές από τις αναμενόμενες και θα μετάσχουν 45 αθλητές στίβου και 9 κολύμβησης. Μαζί με την πρόεδρο τόνισαν πως και οι αγώνες αυτοί μεταδίδουν το πνεύμα της δωρεάς οργάνων, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό και ο στόχος θα επιτευχθεί, αν εγγραφεί έστω και ένας δωρητής οργάνων ή έστω και ένας πολίτης κατανοήσει αυτό το πνεύμα.

Να αναφερθεί ότι η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, τιμής ένεκεν, ανακήρυξε τον δήμαρχο Καλαμάτας ως μέγα υποστηρικτή της ευγενούς ιδέας της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης.

Γ.Σ.