Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 15:34

Σε εκκρεμότητα η καθιέρωση αργίας της Υπαπαντής

Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμα, από τον Μάιο, στο υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για την καθιέρωση της 2ας Φεβρουαρίου, μέρα γιορτής της πολιούχου Παναγίας της Υπαπαντής, ως επίσημης αργίας για την πόλη.

Αυτό προέκυψε από την απάντηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Μαρίας Αγγελή σε ερώτηση του συμβούλου της μειοψηφίας Δημήτρη Φαββατά, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

“Εχουμε αποστείλει αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών. Επικοινώνησα με την αρμόδια υπηρεσία και μου είπαν ότι θα το κοιτάξουν”, απάντησε αρχικά η αντιδήμαρχος. Πρόσθεσε πως καθυστέρησαν κι έστειλε νέο γραπτό αίτημα την προηγούμενη εβδομάδα, δηλώνοντας ότι θα επικοινωνήσει ξανά μαζί τους, αν δεν απαντήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δ.Σ. Καλαμάτας ζήτησε την καθιέρωση της 2ας Φεβρουαρίου, μέρα γιορτής της πολιούχου Παναγίας της Υπαπαντής, ως επίσημης αργίας, με ομόφωνη απόφασή του στις 23 Μαΐου.

Στη συνεδρίαση είχε παραστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος - υπήρχε σχετικό αίτημα της μητρόπολης -, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική και ιστορική τη μέρα εκείνη και ανέδειξε με επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να καθιερωθεί η αργία.