Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 18:14

Καλαμάτα: Βασιλόπουλος για απουσία εξαγγελιών αντιπλημμυρικού και αθλητικού κέντρου (βίντεο)

 

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας που δεν περιλαμβανόταν στις κυβερνητικές ανακοινώσεις με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη, αναφέρθηκε σε δελτίο Τύπου που βγήκε αργότερα, ανέφερε χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μας.

Για το μεγάλο Αθλητικό Κέντρο στη Δυτική Γειτονιά διευκρίνισε ότι είναι πρώιμες οι συζητήσεις, καθώς το έργο βρίσκεται στις προμελέτες και δεν είναι ξεκάθαρο πόσα χρήματα θα κοστίσει. Ωστόσο, εξέφρασε τη δυσφορία του που δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια μεγάλο έργο στην Καλαμάτα  κι επιβεβαίωσε ότι στο Δημοτικό Στάδιο δεν μπορούν να φιλοξενηθούν τις βραδινές ώρες μεγάλες διοργανώσεις που χρειάζονται τηλεοπτική κάλυψη, όπως ο ποδοσφαιρικός αγώνας Κυπέλλου Καλαμάτα - ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος απάντησε ότι “το μεγάλο Αθλητικό Κέντρο δεν μπορεί να περιλαμβάνεται (στις κυβερνητικές ανακοινώσεις), διότι τα έργα που αναφέρονται έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ευελπιστούμε το μεγάλο Αθλητικό Κέντρο, όπως έχουμε συζητήσει, θα αναφερθεί το 2023, θα μπει στον προγραμματισμό. Εχουμε τις προμελέτες, έχουμε κάνει πολλές διορθώσεις στις μελέτες, περιμένουμε να μας τις φέρουν.

Το αντιπλημμυρικό δεν αναφέρθηκε εκείνη τη στιγμή, στην ενημέρωση που έκανε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Καραγιάννη, αναφέρεται, όμως, στο δελτίο Τύπου που έχει βγει μετά, καθώς το ποσό που περιγράφεται είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να φθάσει αυτό το ποσό”.

Ενημέρωσε ότι τα 102 εκ. ευρώ “για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Καλαμάτας, είναι 10 εκ. στην Κερεζένια, 10 εκ. στο Πήδημα και 82 εκ. ο κεντρικός ιστός”.

Για την ένταξη του Αθλητικού Κέντρου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ανέφερε πως “είναι πολύ πρώιμες αυτές οι συζητήσεις, γιατί πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει για πόσα χρήματα μιλάμε. Μια πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς, μιλάει για 17 εκ. Αυτό δεν είναι μικρό ποσό. Ενα τέτοιο ποσό πρέπει προφανώς να συζητηθεί και θα πρέπει να το εντάξουν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί, όχι βέβαια σε ένα έτος και όχι και όλο μαζί. Υπάρχουν δυνατότητες αυτό να αναπτυχθεί τμηματικά”.

Για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ένα μεγάλο έργο στην πόλη και δεν μπορεί να διεξαχθεί μεγάλη αθλητική διοργάνωση βαραδινές ώρες, ούτε καν ο αγώνας Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε:

Θα έπρεπε να έχει γίνει και για αυτό το λέμε τόσα χρόνια εμείς. Δεν είναι τυχαίο και άλλωστε που στα εγκαίνια του χλοοτάπητα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, είπα ότι είναι πάρα πολλά τα χρόνια που έχει να γίνει κάτι μεγάλο αθλητικό έργο στην Καλαμάτα και θα πρέπει εντέλει να γίνει.

Είναι πολύ παλιοί οι προβολείς στην τεχνολογία τους, μάλλον δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες ενός αγώνα, κυρίως τηλεοπτικές. Εχουν γίνει νυχτερινοί αγώνες, αλλά όταν υπάρχουν τηλεοπτικές ανάγκες υπάρχει πρόβλημα. Ο φωτισμός δεν επαρκεί για τηλεοπτικούς λόγους”.

Γ.Σ.