Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 07:52

Τρεις “σπουδαίες εξελίξεις” για το Δήμο Μεγαλόπολης

 

Τρεις “σπουδαίες εξελίξεις” για το Δήμο Μεγαλόπολης ανακοίνωσε η δημοτική αρχή. Αφορούν μελέτες για τη μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού στην Καρύταινα, την ίδρυση του Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου (ΜΕΚΕΠΠ) εντός των ορίων του δήμου και τη βελτίωση και συντήρηση του δρόμου Μεγαλόπολη - Ναός Επικούριου Απόλλωνα (τμήμα Ανω Καρυές - Αρχαίο Στάδιο  Επικούριος Απόλλωνας).

Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση αναφέρεται:

“1. Προγραμματική σύμβαση για τη σύνταξη μελετών που αφορούν το έργο της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στην Καρύταινα, με προϋπολογισμό 36.140,54 ευρώ. Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο η προγραμματική σύμβαση για τη σύνταξη μελετών που αφορούν το έργο της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στην Καρύταινα. Ο “Μοριάς Α.Ε. - Α.Ο.Τ.Α.” αναλαμβάνει την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για το εν λόγω έργο, για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση 260.000 ευρώ από το 5 ο ΕΑΠ για την εκτέλεσή του.

2. Προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την ίδρυση του Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου (ΜΕΚΕΠΠ) εντός των ορίων του Δήμου Μεγαλόπολης. Η προκήρυξη έγινε από την ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ.

Το ποσό για την υλοποίηση της μελέτης είναι 150.000 ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας για την αποπεράτωση της 6 μήνες.

Πρόκειται για τη δημιουργία εκθεσιακού κέντρου - αντέννα της ΔΕΘ στο δήμο. Η βασική χρήση και δραστηριότητα του Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού θα είναι η διοργάνωση διεθνών εμπορικών εκθέσεων και συνεδρίων, η δημιουργία επιχειρηματικού - εμπορικού πάρκου και η φιλοξενία πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

3. Ανοικτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου “Βελτίωση και συντήρηση της 76ης Ε.Ο. Μεγαλόπολη - Ναός Επικούριου Απόλλωνα (τμήμα Ανω Καρυές - Αρχαίο Στάδιο - Επικούριος

Απόλλωνας)” με προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ.

Την απόφαση του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου την έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου. Το έργο θα εκτελεσθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα θα γίνουν εργασίες στα τμήματα: α. από τη διασταύρωση των οδών από Καστανοχώρι και Λύκαιο, προς τη διασταύρωση προς Άνω Καρυές (συνολικού μήκους περίπου 1.500 μ.), β. από τη διασταύρωση (θέση Αγιος Νικόλαος) προς Άνω Καρυές, έως την

είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Λυκαίου (συνολικού μήκους περίπου 2.800 μ.), γ. από τη διασταύρωση (θέση Αγιος Νικόλαος) προς Άνω Καρυές, έως την είσοδο της Τ.Κ. Άνω Καρυών (συνολικού μήκους περίπου 650 μ.), δ. στην έξοδο της Τ.Κ. Καστανοχωρίου με κατεύθυνση προς άνω Καρυές και Λύκαιο.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 4 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.