Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 20:42

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροποποίηση προϋπολογισμού

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροποποίηση προϋπολογισμού

 

Κατά πλειοψηφία και με οριακή απαρτία το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ενέκρινε μία ακόμη τροποποίηση του προϋπολογισμού του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Παρόντες ήταν 14 σύμβουλοι από τους συνολικά 27, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σώματος Χαράλαμπος Αυρηλιώνης: «Το εν λόγω θέμα εισάγεται ως κατεπείγον, καθώς πρέπει να συζητηθεί το συντομότερο δυνατό και σύμφωνα με την από 22/12/2022 εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου. Η προτεινόμενη τροποποίηση στο μεγαλύτερο μέρος της αφορά τακτοποίηση των ΚΑ εσόδων του προϋπολογισμού 2022 λόγω της μεγαλύτερης από την προβλεπόμενη είσπραξη εσόδων και θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι ενέργειες πριν την λήξη του οικονομικού έτους 2022».

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δριμής από την πλευρά του επισήμανε: «Ενιστάμεθα και ψηφίζουμε κατά στην εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί σύμφωνα με την 2377/2022 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ κρίθηκαν οριστικά και αμετάκλητα αντισυνταγματικές οι κυβερνητικές ρυθμίσεις που αφορούν: α) Στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και β) στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, και μάλιστα δεσμευτικών, από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή. Προτείνουμε για άλλη μια φορά: α) Να καλέσετε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα "Επανασυγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με την 2377/2022 απόφαση Ολομέλειας του ΣτΕ" και β) να ασκήσει το Δημοτικό Συμβούλιο τις αρμοδιότητες, που αντισυνταγματικά του αφαιρέθηκαν, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση του ΣτΕ».

Λευκό ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Σαράντος Κουκούμης. 

Κ.Μπ.

 

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER