Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 12:36

Κουκούμης για ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

 

Δεν διαβάστηκε, ούτε μπήκε προς ψήφιση το ψήφισμα που υπέβαλε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Τριφυλίας Σαράντος Κουκούμης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αφορούσε το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και των αποβλήτων που συζητούνταν στη Βουλή.

Σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Κουκούμης επισημαίνει: «Όπως είπαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και υιοθέτησε την άποψή τους και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, το νομοσχέδιο θα είχε ήδη ψηφιστεί οπότε δεν υπήρχε λόγος να υπάρξει πολιτική καταδίκη από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εξάλλου οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονταν με τους φακέλους τους «υπό μάλης» προς την έξοδο από την αίθουσα συνεδριάσεων, αφού πολλοί από αυτούς είχαν δώσει νωρίτερα ένα επικοινωνιακό σόου μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκπροσώπων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, που είχαν παρευρεθεί στην αίθουσα, για να ακούσουν προτάσεις επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία της Τριφυλίας και εκείνο που εισέπραξαν ήταν αντιπαραθέσεις για το ποιος ευθύνεται περισσότερο και συμπεριφορές γηπεδικού χουλιγκανισμού.

Πού χρόνος να ασχοληθούν με ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το νερό που πολύ σύντομα πολλά λαϊκά νοικοκυριά αλλά και αγρότες θα πουν το νερό νεράκι.

Προφανώς ενόψει και της προεκλογικής περιόδου δεν ήθελαν να ακουστούν καταγγελίες κατά της κυβέρνησης για αυτό το τερατούργημα που νομοθετήθηκε αλλά και των υπολοίπων κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι και σήμερα και σκαλί - σκαλί προχώρησαν στην παράδοση του δημόσιου αγαθού που είναι το νερό στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο λαός της Τριφυλίας ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας γυρίσει την πλάτη σ’ αυτή την άθλια κατάσταση, που όχι μόνο δεν δίνει λύσεις στα προβλήματά του αλλά συσσωρεύει ακόμα περισσότερα».

Κ.Μπ.