Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 22:45

Αποκαλυπτήρια προτομών ηρώων του 1821 στα Αρφαρά

Τα αποκαλυπτήρια των προτομών των ηρώων του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Γρηγορίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα έγιναν προχθές Κυριακή, στην κεντρική πλατεία Αρφαρών.

Την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων των προτομών των ηρώων ως ελάχιστο χρέος τιμής και μνήμης για τη μεγάλη τους προσφορά στο γένος των Ελλήνων, οργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινότητα Αρφαρών και η Πρωτοβουλία Πολιτών της Δ.Ε. Αρφαρών.
Στην εκδήλωση τελέστηκε τρισάγιο από τον αιδεσιμότατο πατέρα Μιχαήλ Μπούρα. Ακολούθως, χαιρετισμούς και κατάθεση στεφανιών πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρφαρών Τέλης Ματθαίος, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αναστάσιος Μπούρας, ο εκπρόσωπος της οικογένειας των δωρητών Παναγιώτης Γεωργούντζος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ευεργετών Ανάστος Δημητρόπουλος. Ομιλία απηύθυνε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Φίλιππος Νικολόπουλος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δρώμενο - χορούς από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών “Η Αναγέννηση”, ενώ τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.