Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 15:44

Πέντε νέους υποψηφίους παρουσίασε ο Βασιλόπουλος

Άλλους 5 νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους με τον συνδυασμό του “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας”, ανακοίνωσε και παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, στο Ιστορικό Δημαρχείο.

Είναι οι: Χριστίνα Γεωργακίλα - Φέστα, επιχειρηματίας. Παναγιώτης Νινιός, επιχειρηματίας - οινοποιός. Δήμητρα Νταραχάνη, βοηθός βρεφονηπιοκόμου. Μαρία Ράλλη, διδάκτωρ νοσηλευτικής. Παναγιώτης Σάμιτας, αρχιτέκτων.

“Και οι πέντε αποτελούν ενεργούς συμπολίτες μας, με πλούσια επαγγελματική αλλά και κοινωνική δραστηριότητα που με τη σειρά τους ενώνουν δυνάμεις μαζί μας και συστρατεύονται στην κοινή προσπάθεια για μια Καλαμάτα ακόμα καλύτερη”, είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: “Είμαι βέβαιος ότι το όραμά μας για ένα δήμο ακόμη πιο φιλικό, φιλόξενο και σύγχρονο είναι αυτό που τους έφερε κοντά μας”.

Σε δηλώσεις τους: Η Χρ. Γεωργακίλα - Φέστα εξέφρασε την πίστη της στην προσφορά των νέων ανθρώπων και στάθηκε στον ανθρωποκεντρικό τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων από τον δήμαρχο.

Ο Π. Νινιός μίλησε για τον απλό άνθρωπο, εργατικό και μεθοδικό δήμαρχο που μπορεί να συνδέσει και να αξιοποιήσει τους ενεργούς πολίτες και παρατήρησε πως πάνω στις βάσεις που έχει θέσει, θα προσπαθήσουν όλοι για το καλύτερο.

Η Δ. Νταραχάνη δήλωσε τον στόχο της να βοηθήσει τον δήμαρχο για ένα καλύτερο για όλους μας και για τον δήμο.

Η Μ. Ράλλη είπε ότι θέλει να αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις, για να κάνουν ό,τι το καλύτερο για την Καλαμάτα.Ο Π. Σάμιτας αναφέρθηκε στην επιτυχία της Καλαμάτας σε ένα ευρωπαϊκό διαγωνισμό υψηλών απαιτήσεων (για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις) και στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας πόλης, που να αξίζει για μας και τα παιδιά μας.

 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Η Χριστίνα Γεωργακίλα - Φέστα είναι επιχειρηματίας. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Urbino της Ιταλίας. Έχει εργαστεί πάνω από 10 έτη στον τραπεζικό τομέα. Είναι ενεργή πολίτης σε συλλόγους και φορείς και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας. Είναι παντρεμένη με τον Σπύρο Φέστα, με τον οποίον έχουν αποκτήσει μία κόρη.

 

Ο Παναγιώτης Νινιός είναι επιχειρηματίας - οινοποιός. Έχει μακρά ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού καθώς έχει διατελέσει πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχος, δημοτικός και τοπικός σύμβουλος του τέως Δήμου Άριος. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Α.Ο.  Φαραί Καλαμάτας, μέλος, αλλά και γ.γ. του Δ.Σ. της ΕΠΣ Μεσσηνίας. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΣ Μεσσηνίας. Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Ηλιοπούλου, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιούς.

 

Η Δήμητρα Νταραχάνη είναι απόφοιτος του Δημόσιου ΙΕΚ Καλαμάτας με ειδικότητα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

“Για εμάς είναι ιδιαίτερα τιμητικό νέοι άνθρωποι να έχουν τη διάθεση και την όρεξη να ενώσουν δυνάμεις μαζί μας. Και όταν αναφέρομαι σε νέους εννοώ και νέα μέλη που πρώτη φορά συστρατεύονται μαζί μας, αλλά και νέους ηλικιακά, όπως η Δήμητρα”, σχολίασε ο δήμαρχος.

 

Η Μαρία Ράλλη είναι διδάκτωρ του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα Τεχνοοικονομικά Συστήματα Υγείας. Στα 32 έτη της επαγγελματικής της καριέρας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, όπως τομεάρχης, προϊσταμένη και υπεύθυνη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και στο Δ.Σ. του νοσοκομείου, διαμερισματική εκπρόσωπος στην Νότια Πελοπόννησο με στόχο την εποπτεία των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού. Έχει πλούσια εμπειρία από τη συμμετοχή της σε συνέδρια, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ έχει συμμετάσχει σε έρευνες και δημοσιεύσεις εργασιών.

 

Ο Παναγιώτης Σάμιτας είναι αρχιτέκτων μηχανικός απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του ΤΕΕ. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε διάφορες τεχνικές εταιρείες σε θέσεις ευθύνης, ενώ από το 2008 είναι ιδρυτής τεχνικού γραφείου μέσω του οποίου έχει μελετήσει, ατομικά ή συνεργαζόμενος, πλήθος μελετών δημοσίων αλλά κυρίως ιδιωτικών έργων.

Είναι μέλος της ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού και υπεύθυνος της θεματικής ενότητας Νέα Κτήρια του προγράμματος Mission των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων. Είναι μέλος του Συλλόγου Μανιατών, μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας, αντιπρόεδρος των Lions Club Νέστωρ Καλαμάτας, ενώ επί σειρά ετών ήταν κατ’ επανάληψη πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Μοτοσικλέτας Μεσσηνίας. Ταυτόχρονα συμμετέχει ως αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Ξανθοπούλου, απόφοιτο Αγγλικής Φιλολογίας, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα γιο.