Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 12:57

6.500 ψηφιακά υδρόμετρα αγοράζει η ΔΕΥΑΚ

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” το έργο αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης του Δήμου Καλαμάτας - φάση Β’, προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ, που αφορά 6.500 ψηφιακά υδρόμετρα στην περιφέρεια του δήμου. 

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, με δικαιούχο τη ΔΕΥΑΚ.

Σε δηλώσεις του χθες ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Θαν. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, “καθώς μία ακόμα διεκδίκηση που είχαμε ως δήμος και ΔΕΥΑΚ είχε θετική έκβαση” κι ενημέρωσε πως περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων και όλου του απαραίτητου τεχνικού και ψηφιακού εξοπλισμού.

Ανέφερε ότι το έργο αφορά, μεταξύ άλλων, την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 6.500 ψηφιακών υδρομετρητών στην περιφέρεια του δήμου, την τοποθέτηση 36 ψηφιακών κεντρικών υδρομετρητών στους αγωγούς του συνδέσμου ύδρευσης, 57 αυτόματες ηλεκτροβάνες ελέγχου του δικτύου μέσα στην πόλη, καθώς και επέκταση του υφιστάμενου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό των διαρροών και τον έλεγχο ποιότητας του παρεχόμενου νερού.

Και κατέληξε πως “όλα αυτά έρχονται σε συνεχεία του Συστήματος Τηλεδιαχείρισης που διαθέτει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο”.