Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 08:09

Ασφαλή χώρο παιχνιδιού ζητούν στο Δάρα

 

Έναν ασφαλή χώρο για να παίζουν τα παιδιά στον Δάρα του Δήμου Μεσσήνης ζητεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού “Ο Δάρας”.

Ο μόνος χώρος παιχνιδιού βρίσκεται στην αυλή του παλιού Δημοτικού Σχολείου του Δάρα όπου υπάρχει τοποθετημένη μια μπασκέτα, αλλά βρίσκεται και ένα υπόστεγο με ετοιμόρροπη κεραμοσκεπή. Ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Καπακλής ενόψει και των γιορτών, οπότε σταματούν τα σχολεία για τις πασχαλινές διακοπές και έρχονται παιδιά και από τις πόλεις, καταθέτει την έντονη ανησυχία και αγανάκτησή του για την κατεστραμμένη σκεπή - η οποία κινδυνεύει να καταρρεύσει και να χτυπήσει τα παιδιά.

“Ενόψει των διακοπών του Πάσχα πολλά παιδιά θα πάνε να παίξουν στο μοναδικό δημοτικό χώρο στο Δάρα στο προαύλιο του πρώην δημοτικού σχολείου με κίνδυνο τη ζωή τους! Τα κεραμίδια από την κατεστραμμένη σκεπή κρέμονται επικίνδυνα πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας... Λεφτά για τα χωριά δεν υπάρχουν; Ζητάω τα αυτονόητα! Ακούει κανείς πριν βρεθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις;” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καπακλής στη διαμαρτυρία του.

Ο δήμος, πάντως, από την πλευρά του αναγνωρίζει ότι υπάρχει ανάγκη παρέμβασης στο στέγαστρο για άρση της επικινδυνότητας. Γι’ αυτό και, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης Δημήτρη Γαλιάτσο, σε συνεννόηση και με τον πρόεδρο του Δάρα τοποθετήθηκε ένα πλαστικό εργοταξιακό πλέγμα, για να αποτρέπει τα παιδιά και άλλους να μπαίνουν κάτω από το υπόστεγο, αλλά το κόβουν. Επίσης, ο δήμος απευθύνθηκε σε εργολάβο ζητώντας προσφορά για την επισκευή της κεραμοσκεπής, που εκτιμάται ότι θα στοιχίσει περί τα 12.000 - 15.000 ευρώ. “Είναι πολλά τα κλειστά σχολεία στην περιφέρεια του δήμου μας και με πολλά προβλήματα, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα για την επισκευή τους, ενώ οι ίδιοι πόροι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες”, λέει ο αντιδήμαρχος μιλώντας στην “Ε”. Παράλληλα, ο κ. Γαλιάτσος διαβεβαιώνει πως το εν λόγω στέγαστρο, το οποίο είναι ξεχωριστός βοηθητικός χώρος και δεν συνδέεται με το συντηρημένο κύριο οίκημα του σχολείου, θα επισκευαστεί κατά προτεραιότητα μόλις εξασφαλιστούν χρήματα για επισκευές σε παλιά κτήρια που χρήζουν άμεσων επεμβάσεων.  

Ν.Κ.