Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 15:03

Καλαμάτα: Αλλες 5 υποψήφιες συμβούλους ανακοίνωσε ο Βασιλόπουλος (βίντεο)

 

Αλλες 5 υποψήφιες συμβούλους με τον συνδυασμό του “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας” ανακοίνωσε και παρουσίασε χθες, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Είναι οι Σταυρούλα Γιαννούλη, Αλεξάνδρα (Σάντυ) Καλαμουδάκου, Αθηνά Ξανθάκη, Βασιλική Σγουράκη και Κυριακή Στεφανίδου.

“Δημότες που συστρατεύονται μαζί μας, που ενώνουν δυνάμεις με στόχο να κάνουμε την Καλαμάτα, ένα δήμο περισσότερο σύγχρονο, έξυπνο και φιλικό, ένα δήμο που αξίζει να ζεις και να δραστηριοποιείσαι”, παρατήρησε ο δήμαρχος. Και καλωσόρισε “στην μεγάλη οικογένεια της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας» τις υποψήφιες.

Ακόμα, ενημέρωσε ότι “οι παρουσιάσεις υποψηφίων του συνδυασμού μας θα σταματήσουν τις επόμενες ημέρες και θα συνεχιστούν μετά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών”.

Σύμφωνα με την παρουσίαση:

Η Σταυρούλα Γιαννούλη είναι απόφοιτος του Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας στον τομέα Λογιστικής και Οικονομίας. Είναι φοιτήτρια στο προπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Φυσικής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως ιατρικός επισκέπτης για πολλά έτη για τους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας. Είναι εθελόντρια και συμμετέχει σε δράσεις ευαισθητοποίησης πρόληψης των αποκαλούμενων “τροχαίων εγκλημάτων”. Είναι παντρεμένη με τον Σωτήρη Πιτσιλή, ιδιοκτήτη εργαστηρίου παρασκευής ζυμαρικών, με το οποίον έχει αποκτήσει ένα παιδί.

Η Αλεξάνδρα (Σάντυ) Καλαμουδάκου είναι απόφοιτος του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου με ειδικότητα βρεφοκόμος - παιδοκόμος και απόφοιτη της νοσηλευτικής σχολής του Δ.ΙΕΚ Νοσοκομείου Καλαμάτας. Εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο κέντρο αποκατάστασης “Διάπλαση”. Είναι εκλεγμένο μέλος στην Τοπική Κοινότητα Καλαμάτας, μέλος του Δ.Σ. της σχολικής επιτροπής μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της επιτροπής τουρισμού και επιχειρηματικότητας του δήμου. Επίσης, είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Φραγκοπήγαδου “Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος” και έχει έναν γιό.

Η Αθηνά Ξανθάκη είναι διπλωματούχος Γαλλικού Ινστιτούτου και Μεταφραστικού και Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Σορβόννης. Η κοινωνική και πολιτιστική της δραστηριότητα είναι πλούσια, καθώς έχει διατελέσει: Μέλος Δ.Σ. Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας και είναι μέλος Δ.Σ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Λυκείου Ελληνίδων και Συλλόγου Κυριών Καλαμάτας, Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας και Συλλόγου Λακώνων Μεσσηνίας. Παράλληλα είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης και παραρτήματος Ένωσης Απανταχού Μανιατών.

Η Βασιλική (Βίκυ) Σγουράκη είναι απόφοιτος του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμάτας με ειδικότητα βοηθός νοσηλευτή και απόφοιτη του Δημοσίου ΙΕΚ Καλαμάτας στην

ειδικότητα “Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης”. Έχει εργαστεί ως ιδιωτική υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις της πόλης και συνεχίζει να εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. της “Φάρις”.

Η Κυριακή Στεφανίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο πρόγραμμα “Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα επί σειρά ετών. Ήταν ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη λειτουργίας και προγράμματος εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης στην Καλαμάτα. Σήμερα εργάζεται στα ΚΔΑΠ του δήμου. Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Μεσσηνίας “Η Νέα Ρωμανία”. Είναι παντρεμένη με το Νίκο Αγγελόπουλο, αναπληρωτή διευθυντή του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δυο παιδιά".