Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 18:52

Στις θέσεις τους τα πυροσβεστικά οχήματα Δήμου Καλαμάτας (βίντεο)

 

Για τις θέσεις τους κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο αναχώρησαν χθες, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας.

Τα οχήματα θα αναπτυχθούν σε όλη την περιφέρεια, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση πυρκαγιάς πριν λάβει διαστάσεις. Τα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβαν πρόεδροι κοινοτήτων, από τα συνεργεία του δήμου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι ο δήμος διαθέτει επικαιροποιημένα σχέδια δράσης, εμπειρία και έχει άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική. Επίσης, αναφέρθηκε στην προσφορά των προέδρων των κοινοτήτων και των εθελοντών στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών.

Για την ανάγκη ετοιμότητας και συνεργασίας ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, έκαναν δηλώσεις οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας - πύραρχος Θανάσης Κατσαφάδος και της Π.Υ. Καλαμάτας - αντιπύραρχος Παναγιώτης Παπανικολάου και οι εκπρόσωποι της ΟΑΚ 4Χ4 Κώστας Βλαχονικολός και του παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δέσποινα Σέργη, ενώ ευχήθηκαν να έχουμε μια καλή και χωρίς συμβάντα αντιπυρική περίοδο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η πρόσληψη πυροφυλάκων από τον δήμο.