Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 08:12

Εκτός τεχνικού προγράμματος η πλατεία Γαργαλιάνων - Ευθύνες από Λεβεντάκη στην αντιπολίτευση

 

Θα αφαιρεθεί το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων από το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης το βράδυ της Παρασκευής σε συνέντευξη Τύπου στους Γαργαλιάνους.

Ρίχνοντας ευθύνες στην αντιπολίτευση, ότι συνεχώς του βάζουν εμπόδια και το γεγονός ότι χάνονται τα χρήματα από το Πράσινο Ταμείο για το συγκεκριμένο έργο, έχει το ονοματεπώνυμο τους.

Αν και συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος επισήμανε ότι θα έπρεπε η αίθουσα να είναι γεμάτη από κόσμο για να ενημερωθούν για αυτά που αφορούν την πόλη τους.

Ξεκινώντας σημείωσε πως στην θητεία του μέχρι τώρα πέρασε πολύ δύσκολα, καθώς για πρώτη φορά εφαρμόστηκε η απλή αναλογική και είχαμε και 2 χρόνια με πανδημία, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να παλέψει να ολοκληρώσει αυτά που είχε πει. Και αν δεν το κατάφερα είπε στο απόλυτο έχουμε καταφέρει το 70%. Ο Δήμος ήταν παρατημένος για πολλά χρόνια, απαξιωμένος και παραμελημένος.

Αναφέρθηκε σε έργα που όπως είπε έφερε στο Δήμο, τον αγωγό στο Αλικοντούζι με 8,5 εκ. ευρώ και δε μετανιώνω είπε που από τα 11 εκ, που δικαιούται ο Δήμος (από το Τρίτσης) τα 8,5 δόθηκαν για αυτό το έργο. Προχώρησε και δημοπρατείτε ο βιολογικός καθαρισμός Γαργαλιάνων που έχει ξεκινήσει από το 1992. Ενώ εδώ είπε ότι ο Δήμος πλήρωσε 850 χιλ. ευρώ για μελέτη που δεν ήταν ικανή να χρηματοδοτηθεί και έπρεπε να γίνουν αλλαγές. Αναφέρθηκε και πάλι σε εντολές που δόθηκαν από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας για μελέτες που δεν χρειάζονταν.

Μιλώντας για την πλατεία των Γαργαλιάνων είπε ότι “λένε ότι θα το κάνω πάρκο αλλά δεν είναι έτσι”, την έχουμε «φορτώσει» τη μελέτη είπε για να ανέβει η χρηματοδότηση. Σημείωσε επίσης ότι κάλεσε μηχανικούς (ιδιώτες της πόλης) να δουν τη μελέτη και να κάνουν πρόταση, αλλά δεν έκαναν. Σημείωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΔΚ Γαργαλιάνων δεν είπε αλήθεια για την πλατεία ότι τον κάλεσε στο γραφείο του. Έστρεψε τα πυρά του σε δημοτικούς συμβούλους από άλλες ΔΕ λέγοντας τι δουλεία έχει ο Μερκούρης, ο Δριμής, η Παναγιωτοπούλου, ο Αλευράς να αποφασίζουν για το αν θα γίνει η πλατεία στους Γαργαλιάνους.

Έχουμε φτάσει σήμερα, είπε, να μην έχουμε τεχνικό πρόγραμμα και η απειλή είναι ή βγάζεις την πλατεία ή δεν ψηφίζουμε. Έχουμε φτάσει να μην μπορούν να πληρωθούν οι 8μηνίτες, άλλοι υπάλληλοι, οι προμηθευτές μας. Συμπλήρωσε επίσης πως η πλατεία ήδη έχει ανάδοχο και αυτός μπορεί να ζητήσει το ποσό και να δικαιωθεί δεν θα λείψουν από τα ταμεία του Δήμου.

Για τους Γαργαλιάνους επίσης είπε ότι πήρε τα Λουτρά του Βρωμονερίου μέχρι το 2053 τα οποία τα είχανε χάσει το 2014, αλλά δε βγήκε ένας σύλλογος να πει ένα μπράβο, ούτε για το Αλικοντούζι. Ανέφερε ακόμη ότι προχωρά η μελέτη για τον Περιφερειακό των Γαργαλιάνων.

Επισήμανε ότι σχολίασαν που ευχαρίστησε το Χαρίτση, ο άνθρωπος, είπε, “μας βοήθησε και τον ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ το Χαραδαλιά, τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, οι άνθρωποι μας έχουν βοηθήσει. Επίσης το κ. Χρυσομάλη, τον κ, Μαντά, τον κ. Πέτσα”.

Αναφερόμενος και πάλι στην αντιπολίτευση, είπε, κινδυνεύουν να χαθούν επειδή δεν ψηφίζουν τεχνικό πρόγραμμα 2 εκ. για αστικές αναπλάσεις, που αφορούν 1,5 εκ. τη Κυπαρισσία και 500 χιλ. τα Φιλιατρά και θα έρχονταν άλλες 800χιλ. για τους Γαργαλιάνους.  Επίσης είπε δεν ψήφισαν για το αθλητικό κέντρο στη Κυπαρισσία που το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, ούτε για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού. Αυτό, είπε, είναι παλιανθρωπία, κακκοήθεια, δεν είναι πολιτική αυτό, είναι πολιτική αλητεία. Παλεύουν με τον τόπο όχι με εμένα, αδικούν τον τόπο. “Δε θα με διώξουν, όπως έχουν πει, θα φύγω όταν θέλω εγώ, θα αφήσω πίσω και αντικαταστάτη και έργο”.

Αναφέρθηκε στις συνεργασίες που είχε με τις παρατάξεις της κ. Παναγιωτοπούλου και του κ. Ανδρινόπουλου λέγοντας πως η κ. Παναγιωτοπούλου του ζήτησε την Τεχνική Υπηρεσία και για τη κ. Πανουσοπούλου την οικονομική υπηρεσία,φυσικά δεν τους τις έδωσα και αποχώρησε. Ο κ. Ανδρινόπουλος αποχώρησε γιατί νόμιζε ότι χάνεται ο βιολογικός καθαρισμός των Γαργαλιάνων με τους 5 μήνες που είχαν περάσει και δεν έφερνε τους ιδιοκτήτες να υπογράψουν για τα δίκτυα που θα περνούσαν.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και πάλι στην πλατεία λέγοντας ότι το κάνουν (δεν ψηφίζει η αντιπολίτευση) γιατί δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτοί και το κάνουν αντιπολιτευτικά. Με εκβιάζουν μη ψηφίζοντας τεχνικό πρόγραμμα. Αν είχα δικαίωμα, είπε, θα έκανα δημοψήφισμα αλλά δε μπορώ λόγω προεκλογικής περιόδου.

Αφού είχε διάλογο με τους πολίτες, απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι τα χρήματα από το Πράσινο Ταμείο δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα έργα ανάπλασης. Επίσης ότι θα αφαιρεθεί όλο το έργο από το Τεχνικό Πρόγραμμα (όχι μόνο η συμμετοχή του Δήμου) και θα το ζητήσουν από την Αποκεντρωμένη άμεσα.

Κ.Μπ.