Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 10:53

Δήμος Καλαμάτας: Παρουσίαση προγράμματος από τον Παναγιώτη Χειλά

Το πρόγραμμα της θα παρουσιάσει η δημοτική παράταξη Καλαμάτας “Νέα “Δυναμική” του Παναγιώτη Χειλά.

Η παρουσίαση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 33) την Κυριακή 7 Μαΐου στις 7 μ.μ.. “Σας περιμένουμε με χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον του Δήμου μας! Το Πρόγραμμα της παράταξης "Νέα Δυναμική" θα δοθεί τυπωμένο σε 20-σελιδο περιοδικό στους πολίτες της Καλαμάτας”, αναφέρει το σχετικό κάλεσμα στο οποίο σημειώνεται επίσης ότι θα υπάρχουν δωρεάν λεωφορεία από την παράταξη για τη συμμετοχή των δημοτών στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος.
Συγκεκριμένα λεωφορείο θα υπάρχει στις 5.30 μ.μ. στο Πήδημα (καφέ Κανελλόπουλος), στις 5.45 μ.μ. στα Αρφαρά (Καφέ Ιανθος), στις 6 μ.μ. στον Αγιο Κωνσταντίνο (στάση ΚΤΕΛ), στις 6.10 μ.μ. στην Αίπεια (στάση Σκαρτσίλη), στις 6.20 μ.μ. στη Θουρία (στάση Λευκαδίτη), στις 6.35 μ.μ. στο Νοσοκομείο (στάση ΚΤΕΛ) και στις 6.40 μ.μ. στο Ασπρόχωμα (στάση ΚΤΕΛ). Σημείο επιστροφής στις 9 μ.μ. στο Notos Galleries.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΘΟΥΡΙΑ, ΑΡΙ, ΑΙΘΑΙΑ ΚΑΙ ΠΗΔΗΜΑ

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελόπουλος Γεράσιμος και Φιλανδριανός Κωνσταντίνος από την παράταξη «Νέα Δυναμική» έκαναν περιοδεία στη Θουρία, τον Άρι, την Αιθαία και τπ Πήδημα, όπου και συνομίλησαν με αγρότες και απλούς πολίτες. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της “Νέας Δυναμικής”, ένα από τα βασικά προβλήματα που επεσήμαναν οι κάτοικοι ήταν η παραβατικότητα και η υποβάθμιση του τόπου τους, τονίζοντας ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν, γιατί κάθε μέρα τρέμουν μην πέσει κανείς επάνω τους. Ένα άλλο πρόβλημα που επεσήμαναν οι κάτοικοι είναι οι κλοπές σε αποθήκες και ελαιοπερίβολα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη: “Μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού των χωριών αυτών αποτελούν οι αγρότες, οι οποίοι δηλώνουν απογοητευμένοι από την ανταπόκριση της Πολιτείας στις ανάγκες τους. Ένα βασικό πρόβλημα που μας ανέφεραν είναι η αγροτική οδοποιία στα χωριά. Πολλοί αγρότες λόγω ζημιών στους δρόμους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρασαν μια δύσκολη περίοδο, καθώς την περασμένη χρονιά αντιμετώπισαν οικονομικές δυσχέρειες, λόγω έλλειψης εργατών και προσβολής των ελαιοκαλλιεργειών από τον δάκο. Τα προβλήματα αυτά τα καταγράφουμε και θα τα επιλύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι σημαντικό, οι συμπολίτες μας να επικοινωνούν με την παράταξή μας και να αναφέρουν τα προβλήματά τους, ώστε να μπορέσουμε να κινητοποιηθούμε προς την επίλυσή τους”.