Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 08:46

Λαζαρίδης για χάος σε πεζοδρόμια και πεζοδρομήσεις στην Καλαμάτα

 

Για χάος στα πεζοδρόμια και τις πεζοδρομήσεις της Καλαμάτας από τα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, μίλησε ο σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” Γιώργος Λαζαρίδης, πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιβεβαιώνοντας προηγούμενη αναφορά του επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλη Τζαμουράνη για το ίδιο ζήτημα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της συγκεκριμένης κατάστασης άτομα, με αμαξίδιο, τυφλοί και γονείς με καροτσάκια και ζήτησε η αλληλεγγύη στα ΑμεΑ να υπάρχει στην πράξη.

Ο Γ. Λαζαρίδης έθεσε και το ζήτημα της κατάληψης θέσεων στάθμευσης που προβλέπονται για ΑμεΑ και ζήτησε παρακολούθηση από τη δημοτική αρχή παρακολούθηση των θέσεων αυτών ημέρα και νύχτα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Ακόμα, εξέφρασε τη χαρά του για τη δημιουργία 3 θέσεων στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και αφού ζήτησε να φτιαχθούν τέτοιες θέσεις σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, έθεσε το ζήτημα δημιουργίας όδευσης τυφλών στο νέο πεζοδρόμιο, έξω από το κλειστό γυμναστήριο στην Παραλία.

* Την κατάσταση που επικρατεί στο βόρειο αναπλασμένο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου από τα τραπεζοκαθίσματα, επέκρινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος.

“Να δοθεί λύση τώρα, να μη γίνει καθεστώς”, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Γ.Σ.