Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 14:15

Καμία απάντηση στον Κοσμόπουλο για επέκταση αστικού στη Θουρία

Καμία απάντηση δεν έχει λάβει ακόμα από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, για το θέμα της επέκτασης της αστικής περιοχής στη Θουρία που εκκρεμεί εδώ και μήνες.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 6 Ιουνίου, ο κ. Κοσμόπουλος υπενθύμισε στον πρόεδρο Δημήτρη Πολίτη ότι έχει ζητήσει το διαβιβαστικό της συγκεκριμένης απόφασης του Συμβουλίου προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την οριστική έγκριση ή μη της επέκτασης.

“Αν δεν έχει διαβιβαστεί, παραβαίνετε, παρανομείτε”, ξεκαθάρισε ο Β. Κοσμόπουλος. Θορυβημένος ο πρόεδρος απάντησε αμέσως κι επέρριψε την ευθύνη της αρμοδιότητας στον δήμαρχο. “Για την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος”, παρατήρησε χαρακτηριστικά, διώχνοντας από πάνω του την ευθύνη.

Στην πορεία της συνεδρίασης ο δήμαρχος δεν απάντησε και μέχρι και χθες, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ο κ. Κοσμόπουλος δεν είχε λάβει κάποιο διαβιβαστικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίς το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είπε ομόφωνα “ναι” στην επέκταση της αστικής περιοχής στη Θουρία, με την επιφύλαξη της δημοτικής αρχής που αρχικά ζήτησε αναβολή, καθώς και με παρουσία κόσμου από το χωριό που υποστήριξε με θέρμη το αίτημα.

Το θέμα πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτημα 18 συμβούλων της μειοψηφίας, ενώ η απόφαση - αίτηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Θουρίας ήταν από το 2019.

Γ.Σ.