Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 22:40

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για ΜΠΕ

Τη γνωμοδότησή του για 3 μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορούν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, πυρηνελαιουργείο  κι έργο βιολογικού καθαρισμού, ανέβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην τελευταία του συνεδρίαση.

Η αναβολή που δόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, μετά από αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλου, αφορούσε τις ΜΠΕ: α) Του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. β) Του υφιστάμενου πυρηνελαιουργείου της εταιρείας “Μεσσηνιακή Γεωργικές Βιομηχανίες”, δυναμικότητας επεξεργασίας 900 τόνων διφασικού ελαιοπυρήνα την ημέρα, που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια Ασπροχώματος. γ) Της κατασκευής βιολογικού καθαρισμού στην Κοινότητα Αγίου Φλώρου.
Ο Β. Κοσμόπουλος αντέδρασε γιατί δεν υπήρχε εισήγηση από την υπηρεσία για τις ΜΠΕ, καθώς και οι απόψεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Κοινότητας Καλαμάτας. “Θέλουμε κάποιον από την υπηρεσία να μας εξηγήσει. Πως θα ψηφίσουμε;”ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και ο δήμαρχος συμφώνησε να αναβληθούν οι γνωμοδοτήσεις, ώστε να υπάρχει ενημέρωση - εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας (του Δήμου Καλαμάτας ή της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας δεν διευκρινίστηκε).
Οσον αφορά την ουσία των ΜΠΕ, για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού στον Αγιο Φλώρο δεχθήκαμε διαμαρτυρίες από κατοίκους του χωριού που διαφωνούν με το έργο και ζητούν να φθάσει μέχρι τον Αγιο Φλώρο το έργο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και της σύνδεσής του με τον βιολογικό της Καλαμάτας.
Γ.Σ.

(Φωτογραφία αρχείου)