Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 10:40

Δήμος Καλαμάτας: Είκοσι υποψήφιους προέδρους κοινοτήτων παρουσίασε ο Βασιλόπουλος (βίντεο)

 

Είκοσι προέδρους κοινοτήτων που θα είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του “Δημιουργική Πρωτοβουλία”, παρουσίασε και ανακοίνωσε χθες το απόγευμα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Στην παρουσίαση που έγινε στο κατάστημα εστίασης “Platea”, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι “οι κοινότητες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη λειτουργία του δήμου μας.

Εφαρμόζουν την πολιτική που χαράσσουμε μαζί και λειτουργούν υπό τη σκέπη του δήμου, σε πιο δύσκολες συνθήκες, μακριά από το κέντρο και τις υπηρεσίες” και πρόσθεσε: “Ως δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, τοποθετήσαμε ψηλά στις προτεραιότητές μας την ανάπτυξη συνεργασιών με τους προέδρους και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων. Σεβαστήκαμε το ρόλο τους, το θεσμό τον οποίον υπηρετεί ο καθένας τους, τις εισηγήσεις τους, τις απόψεις τους και μέσα από τη συνεργασία μαζί τους σχεδιάσαμε δράσεις, έργα και παρεμβάσεις με επίκεντρο τους συνδημότες μας. Είναι σημαντικό το ποσό που διατέθηκε από τους δημοτικούς πόρους στο σύνολο των κοινοτήτων και ξεπερνά τις 300.000 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών, μέσω των παγίων εντολών. Τοποθετήθηκαν εκατοντάδες κυβικά τσιμέντων και πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις που βελτίωσαν σημαντικά και ουσιαστικά αγροτικές οδούς, οδούς, πεζοδρόμια, ενώ συνεχείς ήταν οι παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΚ, οι επεκτάσεις του δημοτικού φωτισμού, η ανακατασκευή δημοτικών καταστημάτων και άλλες ανάλογες παρεμβάσεις. Την παρούσα περίοδο υλοποιείται ένα μεγάλο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας, μέσω του προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης’ συνολικού προϋπολογισμού 2,4 εκ ευρώ. Αυτές οι παρεμβάσεις είναι οι προτάσεις των τοπικών συμβουλίων. Προφανώς μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα, άλλωστε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Η κατεύθυνση για εμάς είναι η ίδια και έτσι συνεχίζουμε τη συνεργασία μας. Προτεραιότητά μας η εξυπηρέτηση των αναγκών των κοινοτήτων μας. Να προτείνουν έργα και να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη ημέρα. Η άριστη συνεργασία που μέχρι σήμερα είχαμε ανανεώνεται και για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Μια συνεργασία με όραμα, προοπτικές και έργο, ουσιαστικό, ρεαλιστικό, κοστολογημένο με τελικό αποδέκτη τους συμπολίτες μας”.

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων που θα είναι υποψήφιοι πρόεδροι των κοινοτήτων τους με τον συνδυασμό του δημάρχου:

Χρονόπουλος Δημήτριος, Αγίου Φλώρου. Δημόπουλος Ευστάθιος, Αγρίλου. Σπυρόπουλος Ευάγγελος, Αιθαίας. Γκίζας Ιωάννης, Άνθειας. Χριστόπουλος Βασίλειος, Αλωνίων Σταθόπουλος Ιωάννης, Άμμου. Μαλαπάνης Νικόλαος, Άμφειας. Μυλωνάς Νικόλαος, Ανεμόμυλου. Κωστόπουλος Γρηγόριος, Άριος. Διονυσόπουλος Παναγιώτης, Αρτεμισίας. Κατσιμαγκλής Γεώργιος, Ασπροπουλιάς. Μπαρούνης Παναγιώτης, Βελανιδιάς. Μάλαμας Ευάγγελος, Ελαιοχωρίου. Λύρας Παναγιώτης, Καλαμάτας. Μαραβάς Δημήτριος, Καρβελίου. Αντωνόπουλος Μιχαήλ, Λαδά. Τσαούσης Ιωάννης, Λαιίκων. Χρονοπούλου Μαρία, Μικρής Μαντίνειας. Περρωτής Παναγιώτης, Σπερχογείας. Μπούρας Σωτήριος, Σταματινού.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Βασιλόπουλος, 3 πρόεδροι κοινοτήτων, οι Παναγιώτης Σκούρας (Αριοχωρίου), Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος (Θουρίας) και Τέλης Ματθαίος (Αρφαρών) θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι στα τέλη Ιουλίου “θα προχωρήσουμε και στην ανακοίνωση του προγράμματος του συνδυασμού μας”.