Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 21:44

Δεν κατάφερε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Καμία από τις τρεις προγραμματισμένες για την Κυριακή συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Οι δύο συνεδριάσεις αφορούσαν την εκλογή αντιπροέδρου και γραμματέα του Συμβουλίου, οι οποίοι πρόσφατα παραιτήθηκαν και ενδιάμεσα υπήρχε άλλη μία με τρέχοντα ζητήματα του δήμου.
Νέες προσκλήσεις για συνεδρίαση του Δ.Σ. έχουν εκδοθεί για την ερχόμενη Πέμπτη στις 8 μ.μ., όπου θα συζητηθούν τα εξής θέματα: Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και Δήμου Τριφυλίας για το έργο «Δημιουργία και υποβολή φακέλου για την έκδοση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στον λιμένα Κυπαρισσίας Νομού Μεσσηνίας». Έγκριση χορήγησης 4ης παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση οδών και πεζοδρομίων (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Τριφυλίας)». Εκλογή υδρονομέων Κοινότητας Αρμενιών αρδευτικής περιόδου έτους 2023. Έγκριση εισόδου - εξόδου σε ιδιοκτησία, στην περιοχή εκτός σχεδίου και εντός ζώνης 800 μ. από το κέντρο του στάσιμου οικισμού Πλάτης Δ.Ε. Φιλιατρών. Έγκριση του απολογισμού, ισολογισμού και των χρηματοοικονομικών καταστάσεων διαχειριστικής χρήσης οικονομικού έτους 2022, του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης - Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας. Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2023. Ορθή κατάρτιση ΟΠΔ οικονομικού έτους 2023 του Δήμου Τριφυλίας. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Δημοτική οδοποιία Δ.Ε. Αυλώνας». Έγκριση 3ου ΑΠΕ του έργου «Δημοτική οδοποιία Αετού».
Επίσης δύο ειδικές συνεδριάσεις για την αποδοχή των παραιτήσεων και εκλογή αντιπροέδρου και γραμματέα του Συμβουλίου έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 23 του μηνός στις 11.30 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι αντίστοιχα.

Κ.Μπ.