Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 14:51

Μερκούρης για πλατεία Γαργαλιάνων: “Ισχύει ή όχι η δέσμευση για την πλατεία κ. δήμαρχε;”

 

 

«Ισχύει ή όχι η δέσμευση για την πλατεία κ. δήμαρχε;» ρωτάει ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης, μετά το "στοπ" που έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπογραφή της σύμβασης για την πλατεία Γαργαλιάνων.

«Η δέσμευση έγινε υποχρέωση. Έχει από τότε παρέλθει χρόνος δύο μηνών και δεν υλοποιήσατε τη δέσμευσή σας» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά ο κ. Μερκούρης αναφέρει: «Το ΣτΕ έβαλε "στοπ" στην υπογραφή της σύμβασης για την πλατεία Γαργαλιάνων. Είχαν προηγηθεί όμως τα "στοπ" της τοπικής κοινωνίας, του Δημοτικού Συμβουλίου και της επιτροπής του άρθρου 152 του ν.3463/2006. Το θέμα της πλατείας απασχόλησε την τοπική κοινωνία των Γαργαλιάνων, το Δημοτικό Συμβούλιο και ταλαιπώρησε το δήμο επί τρία χρόνια λόγω της επιμονής σας κύριε δήμαρχε. Αν η αντιπολίτευση δεν έδειχνε σοβαρή και υπεύθυνη στάση ο δήμος θα ήταν, ακόμη, χωρίς προϋπολογισμό. Στη συζήτηση και ψήφιση του τεχνικού προγράμματος από το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμευτήκατε δημόσια κύριε δήμαρχε ότι εάν η απόφαση του άρθρου 152 ήταν σύμφωνη με την απόφαση της πλειοψηφίας, το οποίο και έγινε, θα φέρνατε τροποποίηση για την αποδέσμευση του ποσού των 220.000 ευρώ, που είναι η συμμετοχή του δήμου στο συγκεκριμένο έργο. Η δέσμευση έγινε υποχρέωση. Έχει από τότε παρέλθει χρόνος δύο μηνών και δεν υλοποιήσατε τη δέσμευσή σας. Ο χρόνος για τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος είναι στην εκπνοή του λόγω των προγραμματισμένων αυτοδιοικητικών εκλογών. Οφείλετε αν θέλετε να είστε συνεπής, να τακτοποιήσετε το θέμα. Σε διαφορετική περίπτωση έχουν υποχρέωση να το πράξουν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλες οι δημοτικές παρατάξεις αναγνώρισαν την άμεση ανάγκη και επείγουσα προτεραιότητα  της αποκατάστασης των προβλημάτων του Γυμνασίου Γαργαλιάνων. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αξιοποιήστε τώρα τα χρήματα και προχωρήστε στην εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών».