Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 19:58

Ελεγχος στατικής επάρκειας στο Πολιτιστικό Κέντρο Στούπας

 

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Δυτικής Μάνης και της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για τον έλεγχο στατικής επάρκειας του φέροντα οργανισμού του Πολιτιστικού Κέντρου Στούπας, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ενέκρινε, επίσης, τους όρους της σύμβασης, σύμφωνα με το συνημμένο σχέδιο, όρισε εκπρόσωπο του Δήμου Δυτικής Μάνης τον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Ανδροβιτσανέα, ο οποίος θα συμμετέχει στην Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης, με αναπληρωτή του τον

αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκή κι εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Δημήτρη Γιαννημάρα για την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης και για τις παραπέρα νόμιμες ενέργειες.

Οπως αναφέρεται στο σχέδιο της σύμβασης που εγκρίθηκε, “για την εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών στέγασης, με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας του κτηρίου, κρίθηκε επιτακτική η συντήρηση - επισκευή και για τον σκοπό αυτό ο κύριος του έργου (ο δήμος) προτίθεται να εκτελέσει εργασίες επισκευής και συντήρησης, που θα προκύψουν από τις  αντίστοιχες μελέτες που θα εκπονηθούν. Στο κτήριο διαπιστώνονται αστοχίες στην κατασκευή του με εμφάνιση ιδιαίτερα ανησυχητικών φαινομένων διάβρωσης των  στοιχείων του φέροντα οργανισμού. Ως προαπαιτούμενη για την υλοποίηση των ανωτέρω λόγω εμφανών φθορών του  κτηρίου, κρίθηκε η εκπόνηση μελέτης ελέγχου του φέροντα οργανισμού”.

Απαντώντας σε ερώτηση συμβούλου “γιατί τίθεται θέμα στατικής επάρκειας; Στατική επάρκεια

σημαίνει ότι είναι ακατάλληλο το κτίριο και κινδυνεύει να πέσει”, ο δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας απάντησε: “Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει το εξής: να έρθουν αυτοί, να πάρουν δείγματα για να μας δώσουν το αποτέλεσμα. Κατά την πρώτη εικόνα (την οπτική εικόνα), όταν ήρθε η κ. Παναγιωτάκου, ενέχει κινδύνους. Από τη στιγμή που το είπε, το κλείσαμε. Και επειδή τους πιέσαμε, κάνανε την προγραμματική σύμβαση”.