Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 08:38

Παραδόθηκε το νότιο τμήμα της 23ης Μαρτίου

 

Δόθηκε χθες στην κυκλοφορία η αναπλασμένη οδός 23ης Μαρτίου, στο νότιο ρεύμα (με κατεύθυνση από Νέδοντος προς Σταδίου), καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την α’ φάση του έργου αναδιάταξης - αναδιοργάνωση πλατείας 23ης Μαρτίου, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, ο ρυθμός υλοποίησης του έργου είναι καλός, κάτι που επεσήμανε εμφανώς ικανοποιημένος σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, χθες Παρασκευή, όπου και δόθηκε εκ νέου σε κυκλοφορία για τα οχήματα ο δρόμος. 

Η συγκεκριμένη περιοχή αρχίζει να αλλάζει (έχουν προηγηθεί εργασίες που αφορούν τα υπόγεια δίκτυα), με κύριο χαρακτηριστικό μέχρι στιγμής τα μεγάλα πεζοδρόμια και τους κυβόλιθους στο οδόστρωμα.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ “Πελοπόννησος 2014-2020”, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.452.500 ευρώ και συγχρηµατοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία “Δομική Αθηνών ΑΤΕ”, με έκπτωση 23,67%.