Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 21:30

Δήμος Δυτικής Μάνης: Μνημόνιο συνεργασίας με φιλοζωική ομάδα

 

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Πέμπτη, ο Δήμος Δυτικής Μάνης και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “Φιλοζωική Ομάδα Μάνης - Μιάο”, για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με τον έλεγχο της υγείας τους και του πληθυσμού τους (στειρώσεις) και την προστασία τους από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.

Σκοπός της συνεργασίας, σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, είναι κατά κύριο λόγο: Η αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δυτικής Μάνης. Η προστασία και φροντίδα για την ευζωία αυτών. Η ενημέρωση με κάθε πρόσφορο τρόπο των κατοίκων του δήμου, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ζώα συντροφιάς για τις υποχρεώσεις τους έναντι των ζώων τους, τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προκύπτουν από τον Ν. 4830/2021 και γενικώς της ανάγκης επίδειξης σεβασμού στη ζωή σε οποιαδήποτε μορφή την συναντάμε.

Ο δήμος ευελπιστεί ότι με την παρούσα συνεργασία θα ανοίξει μία καινούρια σελίδα στην προώθηση της φιλοζωικής κουλτούρας στην περιοχή μας.