Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 08:50

Δήμος Μεσσήνης: Υπογράφηκε η σύμβαση για αποχέτευση Πεταλιδίου (βίντεο)

 

Τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για το σημαντικό έργο του βιολογικού καθαρισμού Πεταλιδίου, για το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων συγκεκριμένα, υπέγραψαν χθες το απόγευμα, στην παραλία της κωμόπολης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Νίκος Δουρούμης.

“Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Πεταλίδι και την ευρύτερη περιοχή”, επεσήμανε ο δήμαρχος και χαρακτήρισε την 1η Σεπτεμβρίου 2023 ημερομηνία ορόσημο. Αναφερόμενος στη χρησιμότητα του έργου, παρατήρησε πως θα βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής στο Πεταλίδι, θα προστατεύσει το περιβάλλον και θα αναδείξει το Πεταλίδι σε τουριστικό προορισμό.

Ενημερώνοντας για το έργο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα 22 χιλιόμετρα αγωγών και στον υποθαλάσσιο αγωγό και πληροφόρησε πως η μονάδα επεξεργασίας θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα.

Ο Γ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι το έργο θα προστατεύσει επιφανειακά και υπόγεια νερά και θα δώσει μεγάλη πνοή στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ενημέρωσε ότι το έργο είχε αρχίσει να δρομολογείται από το 2001, από τον καποδιστριακό Δήμο Πεταλιδίου, επισημαίνοντας πως όλοι οι δήμαρχοι έβαλαν το λιθαράκι τους και ευχαρίστησε υπηρεσιακά και αυτοδιοικητικά στελέχη του δήμου και της ΔΕΥΑΜ για την προσφορά τους, καθώς και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του δήμου κι ενέταξε χωρίς καθυστέρηση σε πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών την υλοποίηση του έργου.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης υποσχέθηκε ότι μετά από αυτό το έργο θα δρομολογηθεί η ανάπλαση του Πεταλιδίου και απευθυνόμενος στον κόσμο του Πεταλιδίου είπε πως η ταλαιπωρία από το έργο του  βιολογικού θα είναι προσωρινή, 2 χρόνια (όπως προβλέπει η συμβατική προθεσμία), αλλά ευχάριστη, “καθώς το Πεταλίδι απέκτησε φτερά και πετάει προς το μέλλον”.

Ανάδοχος του έργου, προϋπολογισμού 10,5 εκ. ευρώ, είναι η εταιρεία “Γ. Πετρής ΑΤΕ”.

ΤΣΩΝΗΣ: “ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ”

Αντιδρώντας, στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης, σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην και υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης παρατήρησε:

“Καταγγέλλουμε και απευθυνόμαστε δημόσια τόσο στους πολίτες του Πεταλιδίου  όσο και ολόκληρου του δήμου, το φιάσκο και την φιέστα που ετοίμασε ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος και μάλιστα με θράσος στέλνει προσκλήσεις για μια τελετή υπογραφής που ενώ θα έπρεπε να γίνεται σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα  στο δημαρχείο της Μεσσήνης, για λόγους σκοπιμότητας επέλεξε την πραγματοποίηση της τελετής-υπογραφής  στον οικισμό του Πεταλιδίου, όπως αναφέρει η πρόσκληση. Οι πολίτες γνωρίζουν πως όταν ήταν δήμαρχος ο Γεώργιος Τσώνης πραγματοποιήθηκε η μελέτη του σημαντικού αυτού έργου και πέρασαν 4 χρόνια για να το ξεκινήσει και μάλιστα με «κρότο» η δημοτική αρχή των «πυροτεχνημάτων». Η μελέτη και η ωρίμανση του έργου είχε πραγματοποιηθεί επί Γ. Τσώνη και όσο και αν επιχειρεί ο απερχόμενος δήμαρχος να την καπηλευτεί, έχει «λάμψει» δια της απουσίας του και της αδιαφορίας του (καθυστέρηση 4 χρόνων) για το μεγάλο αυτό ζήτημα που θα αλλάξει την καθημερινότητα του Πεταλιδίου”.

Γ.Σ.