Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 18:54

Οικονομάκος για το μνημόνιο Δήμου – ΠΑΕ Καλαμάτα

Τη δημοτική αρχή Καλαμάτας για το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ δήμου και ΠΑΕ, επικρίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Οικονομάκος, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Την κατηγορεί, μεταξύ άλλων, ότι “εδώ και 4 χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτε για την κατασκευή νέων αθλητικών χώρων”.
Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο Δ. Οικονομάκος αναφέρει:
“Δέκα μέρες πριν από τις εκλογές ο δήμαρχος υπέγραψε μνημόνιο με την ΠΑΕ Καλαμάτας. Σκοπός του εν λόγω μνημονίου είναι ο Δήμος Καλαμάτας να συμβάλλει στην εξεύρεση κατάλληλου χώρου    και να συμβάλλει στην αναζήτηση, εξεύρεση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών πηγών, για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του γηπέδου. Το μνημόνιο αυτό υπογράφηκε ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου.
Προφανώς χρηματοδοτικές πηγές είναι ο προϋπολογισμός του δήμου, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κρατικός προϋπολογισμός, το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Τα πάντα για ότι χρειάζεται ο επενδυτής!
Είναι πρόκληση, γιατί η δημοτική αρχή εδώ και 4 χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτε για την κατασκευή νέων αθλητικών χώρων και νέων χώρων αναψυχής. Δεν έκανε τίποτα για την συντήρηση και την αναβάθμιση των υπαρχόντων στην πόλη αθλητικών χώρων. Δεν έφτιαξε κανένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ κλειστό ή ανοιχτό. Το προπονητήριο είναι ακόμα στα χαρτιά και το περίφημο "Παλαί Ντε Σπόρ" σε κάτι συρτάρια αραχνιασμένο από το 2005. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου καρκινοβατεί χρόνια. Η ψύξη-θέρμανση στην Τέντα και στο Κλειστό της Παραλίας ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, παράλληλα με τα πολλά υλικοτεχνικά προβλήματα των παραπάνω εγκαταστάσεων (τουαλέτες, κτηριακά κ.α). Ο χλοοτάπητας στη Παραλία είναι "ανοιχτός" μόνο για την ΠΑΕ, ενώ την ίδια ώρα έχουμε εκατοντάδες αθλητές του στίβου που δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν.   
Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν χρήματα - χρηματοδότηση: Για την κατασκευή σχολείων, όπως του    Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου που στεγάζεται σε ακατάλληλο χώρο. Για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο που το συζητάμε από το 2019. Για την επισκευή του πρώην Πολυκλαδικού και για τα άλλα σχολεία.
Λεφτά όμως υπάρχουν για τον εξ Αμερικής ορμώμενο "κρατικοδίαιτο" απ’ ότι φαίνεται επιχειρηματία. Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση η αφωνία των άλλων υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων τόσο στο κάλεσμα της ΠΑΕ για υπερψήφιση του κ. Πτωχού όσο και στο μνημόνιο συνεργασίας δήμου-ΠΑΕ Καλαμάτα.
Καλούμε τον λαό της Καλαμάτας να απαντήσουν σ’ αυτό το απίστευτο πάρε - δώσε που έχει ξεφύγει τις τελευταίες μέρες (και θυμίζει Γκρούεζα και Μαυρογιαλούρο) ψηφίζοντας στο Δήμο Καλαμάτας και στη Περιφέρεια Πελοποννήσου τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης”.