Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 17:35

Ομιλία Καρβέλα στο Βλαχόπουλο

Προεκλογική ομιλία στο Βλαχόπουλο πραγματοποίησε την Κυριακή ο δήμαρχος Πύλου -Νέστορος και εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη “Δίπλα στο Δημότη” Παναγιώτης Καρβέλας.

“Δεν επέλεξα τυχαία την ΔΕ Παπαφλέσσα για την έναρξη των προεκλογικών μου ομιλιών. Πριν τέσσερα χρόνια, στις εκλογές του 2019, εδώ είχαμε κάνει την τελευταία μας συνάντηση που έφερε και την νίκη των εκλογών. Σήμερα, από το ιστορικό Βλαχόπουλο, σημαίνουμε τον νικηφόρο αγώνα της 8ης Οκτωβρίου’, τόνισε αρχικά ο κ. Καρβέλας και συνέχισε επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

“Η ΔΕ Παπαφλέσσα είναι ίσως από τις σημαντικότερες περιοχές του δήμου μας καθώς στηρίζεται στην αγροτική ανάπτυξη. Ο αγροτικός τομέας αποτελούσε πάντα το θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη της οικονομίας μιας περιοχής. Σήμερα με την αύξηση των τιμών πολλών αγροτικών προϊόντων αποδεικνύεται περίτρανα αυτό. Την νυν δημοτική αρχή την χαρακτηρίζει η εργατικότητα, η μαχητικότητα, η εντιμότητα και η ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει εμένα προσωπικά και την ομάδα μου ότι δεν εργαστήκαμε σκληρά, ότι δεν ακούσαμε τα παράπονά σας και τα αιτήματά σας, ότι δεν είχαμε δια ζώσης παρουσία στο πρόβλημα όποτε πραγματικά ήταν επιτακτική ανάγκη.

Ζητήσαμε την συμβολή των συνδημοτών μας, δεν τους απαξιώσαμε ούτε τάξαμε έργα χωρίς να γίνουν πράξη. Δεν φοβηθήκαμε να πούμε όχι όταν ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε. Δεν εθελοτυφλούσαμε. Αντιθέτως μεταβάλαμε τη δομή και τη λειτουργία του δήμου. Δείξαμε εμπιστοσύνη σε όλους για να δημιουργήσουμε έναν Δήμο Πρότυπο, έναν Δήμο Δυνατό, έναν Δήμο Παράδειγμα προς Μίμηση. Ευχαριστώ όλους εσάς που στηρίξατε την προσπάθεια μας να μεταμορφώσουμε τον δήμο μας σε έναν τόπο ανάπτυξης και ευημερίας.

Μηδενίσαμε κάθε οφειλή προς τρίτους, το δημόσιο και οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη της αγοράς και έτσι αποδέχονται πλέον προτάσεις συνεργασίας μας. Επιπλέον ανακτήσαμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που μας εξασφαλίζει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Μειώσαμε τον δανεισμό και δεν λάβαμε ούτε ένα ευρώ από νέο δάνειο. Δημιουργήσαμε έναν φερέγγυο και αξιόπιστο οργανισμό. Με λίγα λόγια δεν υποθηκεύσαμε όλους τους συνδημότες μας για να περηφανευόμαστε ότι κάναμε έργα και αφήνοντας λογαριασμούς και δάνεια απλήρωτα. Αντιθέτως πληρώναμε τα χρέη της προηγούμενης δημοτικής αρχής ενώ αποκτήσαμε ταυτόχρονα ταμειακά αποθέματα (περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ). Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι δεν παραλάβαμε καμία μελέτη. Σήμερα έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες με την πλειοψηφία αυτών με αδειοδοτήσεις και εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις”.

Στην συνέχεια ο κ. Καρβέλας αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που έγιναν στην ΔΕ Παπαφλέσσα ενώ παρουσίασε και τα στελέχη του συνδυασμού.