Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 15:45

Πύλος: Καφαντάρης σε Σπανάκη για ζημιές από κακοκαιρία

Τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία της Τετάρτης στην Πύλο και στη Γιάλοβα, με σημαντικές ζημιές σε δημόσιες υποδομές, γεωργικές καλλιέργειες και επιχειρήσεις, έθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Πύλο - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε χθες την περιοχή.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο υφυπουργός Απασχόλησης Βασίλης Σπανάκης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά.

Σε δήλωσή του ο Δ. Καφαντάρης αναφέρει: “Ζητήσαμε την άμεση στήριξη της Πολιτείας και επικοινωνήσαμε το αίτημά μας να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την αποκατάσταση των ζημιών και την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα στο μέλλον, με έργα προστασίας που θα θωρακίσουν το κέντρο της πόλης, τα καταστήματα της αγοράς και τις ιδιοκτησίες. Επίσης, συζητήσαμε την αναγκαιότητα αντιπλημμυρικών έργων, για να μην αποκοπεί η Πύλος και η Γιάλοβα από τον οδικό άξονα και την ενίσχυση των πληγέντων αγροτών και επιχειρήσεων”.