Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 22:38

Δήμος Τριφυλίας: Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κυπαρισσία ανακοινώθηκε από το Δήμο Τριφυλίας.

Σύμφωνα με αυτό: Την Πέμπτη θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων.
Την Παρασκευή στις 11 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της Άνω Πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης, με απόδοση τιμών από τη Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας.
Στις 11.30 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα της Ελληνίδας Μητέρας Ελένης Ιωαννίδη στην οδό Αθανασίου Ιωαννίδη και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Τριφυλίας, εκπρόσωπο της οικογένειας Ιωαννίδη και μαθητές δημοτικών σχολείων.
Στις 5.30 το απόγευμα θα γίνει μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.
Το Σάββατο 28η Οκτωβρίου στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου θα γίνει επίσημη δοξολογία στις 10 το πρωί, μετά το πέρας της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Σωτήρη Καρούμπαλη διευθυντή του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας. Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του ναού μπροστά στις προτομές των ηρώων της Επανάστασης του 1821 Μητροπολίτου Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και Πρωτοσύγκελλου Αμβροσίου Φραντζή , θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων στον ελληνοϊταλικό πόλεμο και κατάθεση στεφάνων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Στις 11.30 π.μ. θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Μετά το τέλος της παρέλασης στην κεντρική πλατεία θα παρουσιαστούν χοροί από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ).
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» με την ημερίδα «Τα ισχυρά σημεία του ελληνισμού στα 3.500 χρόνια της καταγεγραμμένης Ιστορίας του», με ομιλήτρια την καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μαρία Ευθυμίου, βραβευμένη με το βραβείο της εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας. Την εκδήλωση διοργανώνει ο ΜΕΣΚ και το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας.
Κ.Μπ.
(Φωτογραφία αρχείου)