Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 16:40

Χρηματοδότηση για κατασκευή πλατείας στην Ανάληψη

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Γιάννη Ανδρουλάκη είχε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη αφορούσε στη διερεύνηση από πλευράς δήμου της πιθανότητας υλοποίησης πρότασης που είχε κατατεθεί στο Ταμείο για την κατασκευή πλατείας στην Ανάληψη, συνολικού προϋπολογισμού 231.000 ευρώ. Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοτική αρχή Μεσσήνης “ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε πως το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου προκειμένου να ληφθεί απόφαση ένταξης του έργου, καθώς η πρόταση είναι απολύτως ώριμη. Αναμένεται δε, μέχρι το τέλος του χρόνου η χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου»”.

Η πλατεία θα έχει συνολικό εμβαδόν 461,41 τ.μ., για την οποία σε γραπτή δήλωσή του ο Γιώργος Αθανασόπουλος αναφέρει: “Ένας ακόμα στόχος της δημοτικής αρχής υλοποιείται το επόμενο διάστημα. Η κατασκευή πλατείας, είναι ένα έργο που έλειπε από την Ανάληψη. Με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας δίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα αναβαθμίσει τον οικισμό και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών”.