Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 17:25

Έκκληση για τρόφιμα από την Κοινωφελή Επιχείρηση Τριφυλίας

Έκκληση για τρόφιμα προς τους παραγωγούς, επιχειρηματίες και πολίτες της περιοχής, προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά αδύναμοι πολίτες, κάνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας. Τα τρόφιμα για τα οποία υπάρχει ανάγκη είναι: γάλα μακράς διάρκειας, δημητριακά, κονσέρβες, όσπρια, ζυμαρικά, τοματοχυμό, καφέ, μέλι, μαρμελάδες, χυμούς, φρυγανιές, μπισκότα, κουλουράκια, γλυκίσματα, κατεψυγμένα λαχανικά (αρακάς, μπάμιες, αγκινάρες κ.λπ.).

Χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας Νίκος Φρούσος σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Το Τμήμα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης και το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας λειτουργεί ως κόμβος επικοινωνίας των δωρητών τροφίμων και των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας - αποδεκτών, δημιουργώντας «γέφυρες» αλληλεγγύης. Ελάτε να στείλουμε μήνυμα αγάπης και ελπίδας όλοι μαζί τα Χριστούγεννα που έρχονται. Εμείς θα φροντίσουμε για το γιορτινό χριστουγεννιάτικο γεύμα. Βοηθήστε μας να κάνουμε την κάθε ημέρα γιορτή. Για να ανταποκριθούμε στη στήριξη αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, έχουμε την ανάγκη της δικής σας προσφοράς.

Στηρίζουμε οικογένειες και μοναχικά άτομα του δήμου μας. Έχουμε ανάγκη από: γάλα μακράς διάρκειας, δημητριακά, κονσέρβες, όσπρια, ζυμαρικά, τοματοχυμό, καφέ, μέλι, μαρμελάδες, χυμούς, φρυγανιές, μπισκότα, κουλουράκια, γλυκίσματα, κατεψυγμένα λαχανικά (αρακάς, μπάμιες, αγκινάρες κ.λπ.).

Ο τόπος μας είναι ευλογημένος. Καλούμε και τους παραγωγούς ελαιολάδου, τα ελαιοτριβεία, τους παραγωγούς κηπευτικών του δήμου μας να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας. Παρακαλούμε τις επιχειρήσεις τροφίμων στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης, τους συλλόγους και τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να στηρίξουν το έργο μας, να γίνουν η δύναμη μας. Τα σχολεία του δήμου μας ας αποτελέσουν το δυνατό κρίκο της αλυσίδας αγάπης, γιατί τα παιδιά μας διαθέτουν ενσυναίσθηση και αισθήματα αλτρουισμού και εμείς έχουμε υποχρέωση να τους τα ενισχύσουμε. Και η πιο μικρή προσφορά έχει ανεκτίμητη αξία.

Οι ανάγκες είναι πολλές για τις οικογένειες και τα άτομα με χαμηλό έως μηδενικό εισόδημα. Η τροφή όμως ως θεμελιώδης ανάγκη θα πρέπει να ικανοποιηθεί με προτεραιότητα, προστατεύοντας έτσι και την κοινωνική συνοχή. Το εργαζόμενο προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» επισκέπτεται καθημερινά ηλικιωμένους στα χωριά της Τριφυλίας, που η προσφορά ενός χυμού ή ενός γλυκίσματος φαντάζει σημαντικό δώρο, χειρονομία αγάπης. Οι δωρεές και η διανομή τους καταγράφονται λεπτομερώς. Μπορούμε όλοι να συμβάλουμε, ώστε κανένας άνθρωπος να μην νιώθει κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένος, γιατί όλοι αξίζουμε μια αξιοπρεπή ζωή».

Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικά με την παράδοση των τροφίμων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 27613 60025 και 27613 60040.

Κ.Μπ.