Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 17:50

Σύμβαση για την κατασκευή Πράσινου Σημείου στην Καλαμάτα

Η σύμβαση για την κατασκευή Πράσινου Σημείου στον Δήμο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 230.466,31 ευρώ, υπογράφηκε χθες από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Π. Σκριβάνος - Π. Γρουσουζάκος”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, η πίστωση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής κατά 85%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο δήμαρχος σημείωσε: “Οι προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων συνεχίζονται. Όλα αυτά περνούν μέσα από την εφαρμογή καλών πρακτικών. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικήσαμε, λάβαμε απόφαση ένταξης, δημοπρατήσαμε, ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και ξεκινά η κατασκευή του Πράσινου Σημείου”.
Το έργο αφορά την κατασκευή ενός σταθερού Πράσινου Σημείου εντός οριοθετημένου, περιφραγμένου και κατάλληλα διαμορφωμένου χώρου στη θέση Ξηρολαγκάδα ή Βάλτος, πλησίον της ΜΟΛΑΚ.
Εκεί οι δημότες θα μπορούν να παραδίδουν οργανωμένα και με ασφάλεια χρήσιμα υλικά, όπως χαρτί - χαρτόνι, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες, βρώσιμα λίπη και έλαια, ογκώδη υλικά, πράσινα απόβλητα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Με αυτό τον τρόπο σημαντικές ποσότητες προδιαλεγμένων ανακυκλώσιμων αποβλήτων και χρήσιμων υλικών θα μπορούν να συγκεντρώνονται και να αποθηκεύονται προσωρινά στο Πράσινο Σημείο και κατόπιν να προωθούνται προς εργασίες επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης - ανάκτησης ή άλλες προκαταρτικές εργασίες.