Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 19:49

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ομόφωνες αποφάσεις για παρατάσεις έργων

 

Ομόφωνα πάρθηκαν οι περισσότερες αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, το οποίο κατάφερε να συνεδριάσει μετά από 3 διαδοχικές προσκλήσεις, καθώς στις δύο πρώτες δεν υπήρξε απαρτία.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαράντος Κουκούμης επεσήμανε ότι υπάρχουν προβλήματα ύδρευσης σε αρκετές περιοχές του δήμου και στάθηκε ιδιαίτερα στο Σιδηρόκαστρο. Επίσης αναφέρθηκε σε προβλήματα που υπάρχουν στη σχολική στέγη τονίζοντας πως το υπόστεγο του Γυμνασίου που είχε επιδιορθωθεί, έχει και πάλι πρόβλημα. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνης Βλάχος σημείωσε πως με τον νέο προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί θα γίνουν παρεμβάσεις στη σχολική στέγη.

Ο κ. Κουκούμης αναφέρθηκε και στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας τονίζοντας ότι είναι επίκαιρο το «έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» που για ακόμη μια φορά αιματοκυλούν τους λαούς και σε αυτό έχει συμμετοχή και η ελληνική κυβέρνηση.

Από εκεί και πέρα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ομόφωνα δόθηκαν παρατάσεις για έργα του δήμου και συγκεκριμένα: Η 3η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Παρεμβάσεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Τριφυλίας για την προσαρμογή τους στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ 99/2017». Παράταση εκτέλεσης του έργου «Δημοτική οδοποιία Γαργαλιάνων». Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση πλατείας Αγίου Ανδρέα Φιλιατρών». Παράταση εκτέλεσης του έργου «Εργασίες ανακαίνισης ΚΕΠ». Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2023.

Στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα,αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η έγκριση για συνέχιση της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Καλαμάτας για τη λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στο δήμο. Ο κ. Κουκούμης διαφώνησε υποστηρίζοντας ότι ο δήμος θα έπρεπε να δημιουργήσει δικό του Κέντρο Κοινότητας.

Επίσης αποφασίστηκε η έγκριση χορήγησης παράτασης για το έργο φωτισμού του Δημοτικού Σταδίου Φιλιατρών μέχρι τις 6 Απριλίου 2024. 

Κ.Μπ.

 

(Φωτογραφία αρχείου)