Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 09:05

Αύριο συνάντηση της αυτοδιοικητικής ομάδας Βασιλόπουλου - “Κληρώνει” για 7 καρέκλες στο Δήμο Καλαμάτας

 

Με 6 αντιδημάρχους και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ πλήρους απασχόλησης, 24 ώρες την ημέρα αφιερωμένους στα καθήκοντά τους, αναμένεται να πορευτεί ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος τη νέα αυτοδιοικητική θητεία.

Με βάση αυτή την αρχή, σύμφωνα με ενημέρωσή μας από έγκυρες πηγές, αναμένεται να κάνει τις επιλογές των δημοτικών συμβούλων, που θα κληθούν να αναλάβουν νευραλγικά πόστα του δήμου.

Αύριο Κυριακή στις 7 το απόγευμα, στο Rex, ο επανεκλεγείς δήμαρχος θα έχει την πρώτη συνάντησή του με την πολυμελή αυτοδιοικητική ομάδα της παράταξής του. Σε αυτή υπό την προεδρία του δημάρχου, θα συμμετέχουν συνολικά 82 άτομα, όλοι οι αιρετοί της παράταξης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι κοινοτήτων που εξελέγησαν στις 8 Οκτωβρίου.

Μέσα στον Δεκέμβριο πριν την ορκωμοσία που έχει προγραμματιστεί δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Χορού, θα γίνει η πρώτη και σημαντική συνάντηση του δημάρχου με τους 21 δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής. Θα είναι μια πρώτη ανοιχτή συζήτηση για τη μορφή και τη λειτουργία της δημοτικής αρχής την περίοδο 2024 - 2028, στην οποία ο Θαν. Βασιλόπουλος θα ζητήσει από τους συμβούλους να ξεκαθαρίσουν πόσο χρόνο και διάθεση έχουν να ασχοληθούν με τα δημοτικά ζητήματα και τι πόστα θα ήθελαν να αναλάβουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, 6 αντιδήμαρχοι (από τους 8 συνολικά) που θα μετέχουν και στο κρίσιμο όργανο της Δημοτικής Επιτροπής, όπως και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ θα  πρέπει είναι πλήρως αφιερωμένοι στα καθήκοντά τους στον δήμο και στην επιχείρηση. Για τη ΔΕΥΑΚ επισημαίνεται πως έχει πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, με τεχνικό πρόγραμμα έργων για το 2024 συνολικού ύψους 50 εκ. ευρώ.

Αλλοι σύμβουλοι αναμένεται να αναλάβουν τις διοικήσεις των νομικών προσώπων, καθώς εκτιμάται πως το μόνο νομικό πρόσωπο του δήμου που θα καταργηθεί, είναι ο Αθλητικός Φορέας.

Γ.Σ.