Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 16:08

Καλαμάτα: Επαναδημοπράτηση του έργου ανάπλασης της Αναγνωσταρά

Επαναδημοπράτηση του πολύπαθου έργου ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά με ανασύνταξη της μελέτης και νέο προϋπολογισμό, για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί, αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης και Βασίλης Κανάκης, καθώς την επαναδημοπράτηση εισηγήθηκε προφορικά στη συνεδρίαση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, ενώ η γραπτή εισήγηση του θέματος από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν γενικόλογη και αναφερόταν σε όλες τις περιπτώσεις συνέχισης του έργου, από την πρόσκληση στους επόμενους μειοδότες μέχρι την ανοικτή δημοπρασία και την διαπραγμάτευση.

Ο κ. Καραγιάννης μίλησε για ανασύνταξη της μελέτης, “πρέπει να αφαιρεθούν οι εργασίες που έγιναν” και εισηγήθηκε νέα δημοπράτηση του έργου, με νέες τιμές και νέο προϋπολογισμό.

Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας παρατήρησαν ότι η γραπτή εισήγηση του θέματος είναι άλλη και ο Β. Τζαμουράνης ζήτησε “να ανασυνταχθεί η εισήγηση και να έρθει ξανά, κανονικά στην επόμενη συνεδρίαση”. Μάλιστα, εκτίμησε πως “αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι το αποκορύφωμα της χαλαρότητας και της προχειρότητας”. Και δήλωσε ότι “αν επιμένετε, θα απέχω για λόγους αξιοπρέπειας”.

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης ανέφερε ότι “μπορεί να τροποποιηθεί η εισήγηση και αυτό έγινε” κι εξήγησε πως “η υπηρεσία αφήνει την Οικονομική Επιτροπή να επιλέξει πώς θα συνεχιστεί το έργο”.

Ο κ. Καραγιάννης υποστήριξε ότι με την εισήγησή του, με την επαναδημοπράτηση “συμφωνεί και η υπηρεσία” (η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών) κι επικοινώνησε με την διευθύντρια (με το κινητό), αλλά αυτή αρνήθηκε να κατέβει στη συνεδρίαση.

Γ.Σ.