Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 20:07

Ο Δήμος Καλαμάτας γκρέμισε οριστικά την παλιά ταβέρνα "Κοιλάκος"

 

Κατεδαφίστηκε σήμερα το κτήριο της πρώην ψαροταβέρνας “Κοιλάκος” στην παραλία της Καλαμάτας.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να γίνει μια μικρά ανάπλαση εκεί και ο χώρος να αποδοθεί στον κόσμο.

Οι εργασίες άρσης επικινδυνότητας - κατεδάφισης του κτηρίου, το οποίο σύμφωνα με έκθεση της Πολεοδομίας είχε κριθεί ως επικίνδυνο και κατεδαφιστέο, πραγματοποιήθηκαν με μηχανήματα του δήμου.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, ανέφερε ότι “ο σχεδιασμός ήταν να γκρεμίσουμε το κτήριο γύρω στο Πάσχα, η φύση, όμως, και οι καιρικές συνθήκες μας έκαναν να το γκρεμίσουμε πιο γρήγορα” και σημείωσε: “Είχε βγει απόφαση από την Κτηματική Υπηρεσία ότι είναι επικίνδυνο και πρέπει να κατεδαφιστεί. Κατεδαφίσαμε πέρσι τα παραπήγματα που ήταν γύρω - γύρω για να δούμε και την κατάσταση και του κυρίως κτηρίου. Σήμερα γκρεμίζεται και θα ανοίξει η περιοχή. Βασική προτεραιότητα για μας είναι, μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης να γίνει μια ανάπλαση για να ομορφύνει εδώ η περιοχή”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι “είναι προτεραιότητα για μας να συνεχίσουμε τις διανοίξεις (στην Παραλία). Αν χρειάζεται μέσα από τις διανοίξεις, να γκρεμίσουμε και κάποια παραπήγματα που υπάρχουν εκεί, βέβαια θα το κάνουμε αυτό, όπως κάναμε άλλωστε στη Βουλγαροκτόνου, η οποία προχωρά κανονικά. Πέφτουν αυτή τη στιγμή τα τσιμέντα με τα μονομπλόκ που είναι εκεί, μεταφέραμε πάρα πολλά φορτηγά με μπαλάστρο για να μπορέσει να γίνει ο δρόμος και προχωράμε κανονικά”.

Γ.Σ.