Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 09:05

Ενημέρωση φορέων για το αντιπλημμυρικό, ενώ οι μελέτες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη

 

Για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα” στο Νέδοντα που προγραμματίζεται από την κυβέρνηση να υλοποιηθεί και τα προβλήματα κυκλοφορίας και λειτουργίας που αναμένεται να προκαλέσει στο κέντρο της Καλαμάτας, ενημέρωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τους προέδρους των παραγωγικών φορέων της πόλης και της Μεσσηνίας.

Αυτό έγινε σε ευρεία σημαντική συνάντηση, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Δημαρχείο, ενώ την ενημέρωση είχε ζητήσει με έγγραφό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, καθώς στον εμπορικό κι επιχειρηματικό κόσμο της πόλης υπάρχει ανησυχία για την ταλαιπωρία και τα ενδεχόμενα σοβαρά προβλήματα στο εμπορικό κέντρο από την υλοποίηση των εργασιών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Κρανιώτης, οι πρόεδροι της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης, του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Εγγλέζος, της Ν.Ε. του ΤΕΕ Μεσσηνίας (και ειδικός συνεργάτης του δημάρχου) Βασίλης Κουτραφούρης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Νίκος Μπασακίδης και Ανδρέας Καραγιάννης, η γ.γ. του Δήμου Μαρία Νταμάτη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με υπεύθυνη ενημέρωσή μας, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι για το σημαντικό έργο υπάρχει ως κάτι συγκεκριμένο η πρόσφατη σχετικά (λίγο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές) έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου από το αρμόδιο υπουργείο. Μελέτη που για μήνες είχε ξεχαστεί στα συρτάρια λόγω των αντιδράσεων και των αρνητικών γνωμοδοτήσεων Δημοτικού Συμβουλίου και Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι οι οριστικές μελέτες θα δείξουν ποιες ακριβώς εργασίες και πώς θα γίνουν. Μελέτες που δεν έχουν ξεκινήσει, ακόμα, να εκπονούνται. Για τις μελέτες αυτές ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι ο δήμος θα τις παρακολουθεί στενά κατά την εκπόνησή τους.

Υποστήριξε, επίσης, ότι το μόνο που κινδυνεύει να ξηλωθεί στο Νέδοντα, είναι το τμήμα μεταξύ της 23ης Μαρτίου και της οδού Κιλκίς (αναψυκτήριο, σχοινιά κλπ.).

Ακόμα, ανέφερε ότι θα εκπονηθεί αναλυτική κυκλοφοριακή - συγκοινωνιακή μελέτη, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ πληροφόρησε πως το έργο θα ξεκινήσει μετά την εκδίκαση των προσφυγών που ενδέχεται να γίνουν κατά της υλοποίησής του.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, συμφωνήθηκε, να υπάρχει διαρκής ενημέρωση και επικοινωνία, καθώς συντάσσονται οι οριστικές μελέτες.

Γ.Σ.