Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 15:40

Ορκίστηκε για δεύτερη θητεία ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης (βίντεο+φωτογραφίες)

Σε πανηγυρικό κλίμα το απόγευμα του Σαββάτου ορκίστηκε ο επανεκλεγής Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και η νέα Δημοτική Αρχή.

Με το δήμαρχο να απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας προς όλους για το καλό του τόπου όπως είπε , σημειώνοντας πως η περίοδος που διανύουν οι Δήμοι είναι πολύ δύσκολη.

Ενώ έντονες αιχμές άφησε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας για την κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών και ουσιαστικά για τη ΝΔ , λέγοντας αρχικά προς το Δήμαρχο, να μην έχει παράπονο από τη ΝΔ γιατί έστειλε μια αντιπροσωπεία εδώ , η οποία πήγε σε ένα ανταγωνιστή του και έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε «όποτε πήγα στο λαό , ο κόσμος πάντα μου έδωσε νίκες , ποτέ δεν έχασα. Αλλά ήμουν πάντα αυτοδιοικητικός , ποτέ δεν ήμουν ιμάντας διεκπεραίωσης κομματικών εντολών.» Συμπληρώνοντας πως «αν θέλουν κομματικά όργανα να τα διορίζουν , για να τελειώσουμε από αυτή την ιστορία».

Η ορκωμοσία έγινε στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στη Κυπαρισσία από το Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο ο οποίος και ευχήθηκε για δύναμη και φωτισμό έτσι ότι σκέπτεστε και αποφασίζεται να είναι σύμφωνο με το θέλημα του Θεού και για το καλό του λαού που σας εμπιστεύτηκε με τη ψήφο του αυτή τη θέση, σημείωσε χαρακτηριστικά. «Να έχετε δύναμη και προπάντων υγεία σώματος που είναι αγαθό πολύτιμο και ψυχής που είναι αγαθό πολυτιμότερων ώστε να εκπλησώσεται στο ακέραιο τα καθήκοντα σας» κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.

Ευχαριστώντας τον ο κ. Λεβεντάκης επισήμανε «Στέκομαι όχι υποβασταζόμενος αλλά μόνος μου , σας ευχαριστώ , ο Θεός να μας δίνει υγεία φώτιση , αγάπη όλοι μαζί να κάνουμε ότι καλύτερο για αυτό το τόπο , δεν περισσεύει κανένας.» Πολιτικό όρκο έδωσαν 3 από τους αυτοδιοικητικούς της νέας Δημοτικής Αρχής.

Στην ομιλία του ο κ. Λεβεντάκης αρχικά τόνισε «Σας ευχαριστώ που είστε εδώ που με τιμήσατε , που με εμπιστευτήκατε και σας διαβεβαιώνω πολύ καλά κάνατε. Η περίοδο που διανύουν οι Δήμοι είναι πολύ δύσκολη δεν είναι οι εποχές που έστελναν τα λεφτά με τα φορτηγά και το έκανε ότι ήθελε ο Δήμος , τα πράγματα έχουν σφίξει πάρα πολύ. Μας αφαιρούν συνέχεια και διαρκώς υπηρεσίες , μας έχουν αδυνατήσει πάρα πολύ και τώρα έρχονται να μας πάρουν και το νερό αυτό που λέγεται ΔΕΥΑΤ. Δε συμφωνώ με τις προηγούμενες διοικήσεις ΔΕΥΑΤ , γινόταν ένας χαμός, αλλά αν ήθελαν αυτά να αποδειχθούν θα μπορούσαν να αποδειχθούν με άλλο τρόπο και να βάλουν σε καλή λειτουργία.» Ενώ το ίδιο υποστήριξε έχει γίνει με τη ΔΕΗ και την ενέργεια όπου χαρακτηριστικά είπε, πέντε άτομα εξυπηρετούνται με την ενέργεια. Αλλά και με τις τράπεζες που τις στήριξε ο κόσμος και τώρα του παίρνουν το σπίτι και τι αυτοκίνητο.

Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι σημείωσε στη συνέχεια αναφέροντας «Θα προσπαθήσω πάρα τις δυσκολίες που υπάρχουν στο Δήμο να κάνω ότι καλύτερο, και αν το έτρεξε μια φορά τώρα θα το τρέξω 5 φορές. Τα πράγματα είναι δύσκολα , θέλει αγώνα. Πρέπει όλοι να αγαπήσουμε αυτό το τόπο. Πρέπει να σεβαστούμε το τόπο μας , πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, ότι κάνουμε εμείς μη περιμένετε από κυβερνήσεις αυτοί έχουν βάλει το προορισμό και το στόχο τους. Το τόπο πρέπει να τον προστατεύσουμε μόνοι μας.

Αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε προεκλογικά και όσα ειπώθηκαν για αυτό λέγοντας «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ , γιατί κλείσατε τα αυτιά σας σε κάποια πράγματα, όχι ότι δεν είχα πρόβλημα είχα πρόβλημα υγείας αλλά όχι τέτοιο που να μη μου επέτρεπε σήμερα να είμαι εδώ. Αυτό το καταλάβατε , με ψηφίσατε και το αποδείξατε , γιατί εγώ στις εκλογές δε μπόρεσα να αγωνιστώ. Ορισμένοι νομίζοντας ότι κάνουν πολιτική με την υγεία ενός ανθρώπου , τον έλεγαν υποβασταζόμενο , καθιστό , νόμιζαν ότι θα πιουν του πουλιού το γάλα , δεν ήπιαν ούτε του πολιού ούτε του λαγού , μόνο της χελώνας και εκεί θα παραμείνουν. Αν έχω υγεία και την άλλη πενταετία εγώ θα είμαι δήμαρχος. Γιατί θα δείτε πολλά πράγματα.»

Μίλησε με θερμά λόγια για το κ. Νίκα αναφέροντας μεταξύ άλλων «Ο κ. Περιφερειάρχης μας βοήθησε πάρα πολύ και τον ευχαριστώ, χωρίς πολιτικά τερτίπια και διάφορες άλλες φάσεις. Μας έδωσε το οικόπεδο 7 στρέμματα παραχώρηση και ξεκινά το αθλητικό κέντρο και ας μη το θελαν ορισμένοι , ήδη πήραμε τις 300 χιλιάδες. Δεν το ψήφιζαν όμως οι προηγούμενοι. Ήδη αρχίζει η ΠΕ3 , αρχίζει το σχέδιο πόλη της Κυπαρισσίας και για Γαργαλιάνους. Ότι μπορεί να φέρει ανάπτυξη στο τόπο θα το κάνουμε.»

Κατέληξε κάνοντας κάλεσμα συνεργασία, αλλά και αν δεν συνεργαστούν …δε με απασχολεί τόνισε , αναφέροντας «Θα καλούσα όλους να συνεργαστούν όχι για εμένα , αλλά για τον τόπο, βέβαια τώρα συνεργαστούν δε συνεργαστούν δε με απασχολεί , αλλά καλό είναι να πουν και στο κόσμο έξω ότι συνεργάζονται. Αυτά με έστειλαν εμένα στο νοσοκομείο , οι απραξίες.»

Από την πλευρά του ο κ. Νίκας μεταξύ άλλων τόνισε «Τέτοιο κόσμο και τέτοιο παλμό δεν είδα πουθενά , συγχαρητήρια στο Γιώργο Λεβεντάκη και σε όλους που εξελέγησαν από όλες τις παρατάξεις. Το Γιώργο Λεβεντάκη τον εκτίμησα από την αρχή για την ευθύτητα του , την αμεσότητα του , το συναισθηματισμό του , το πάθος και την ανιδιοτέλεια του. ήξερα πολύ καλά ότι είναι δήμαρχος σε ένα δύσκολο Δήμο και οι προηγούμενοι Δήμαρχοι είχαν πολλά προβλήματα και αυτό οφείλετε στη βίαιη σύμπτυξη τριών Δήμων. Ο Γιώργος Λεβεντάκης άντεξε επιθέσεις πέρα από τα όρια οι οποίες έβλαψαν τη περιοχή, αγωνίστηκε και σε δύσκολες καταστάσεις για την υγεία του, τα κατάφερε. Εγώ ήμουν βέβαιος ότι θα τα καταφέρει. Και να μην έχεις παράπονο, αγαπητέ μου φίλε από τη ΝΔ, γιατί έστειλε μια αντιπροσωπεία εδώ , η ΝΔ , η οποία πήγε σε ένα ανταγωνιστή σου και έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Για να καταλάβετε δηλαδή τη πολιτική σκέψη υπάρχει.»

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στη συνεργασία τους και στα έργα για τη περιοχή τονίζοντας «Συνεργάστηκα με το Γιώργο Λεβεντάκη σε πολλά επίπεδα , μια σειρά έργα σημαντικά της τάξεως των 45 εκ. ευρώ τα οποία ολοκληρώνονται, μαζί με τα 11 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για οδικά έργα , 2 συν 9 που είναι για όλο το νομό, μαζί με τον αγώνα που έγινε για να κλείσει το θέμα των απορριμμάτων. Το μέλλον είναι στα χέρια σας , βέβαια συνδέετε και με κυβερνητικές επιλογές. Δε μίλησα ποτέ για το δρόμο Κυπαρισσία – Τσακώνα , μίλαγα πάντα για το δρόμο Πύργο – Κυπαρισσία - Τσακώνα , που μας συνδέει με την Ευρώπη και όλη τη Δυτική Ελλάδα. Δεν θέλω να αποδεχθώ επουδενη τις δικαιολογίες ή τις πραγματικότητες περί Θεσσαλίας. Όπως επίσης και των έργων που απαιτούνται για το περίφημο V της Πελοποννήσου , το τρένο.

Ντρέπομαι για το γεγονός , και δεν ξέρω αν ντρέπεται κανένας άλλο για το Φιλιατρινό (φράγμα) υπήρξε ευθύς λόγος ότι θα γίνει σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν έχουν γίνει τα αναγκαία βήματα για την άρδευση στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπάρχει ένα τεράστιο εθνικό πρόβλημα που λέγεται δημογραφικό και συνδέεται με την εγκατάλειψη της υπαίθρου , αυτή είναι η κατάσταση και η αλήθεια.

«Ούτε έσκυψα, ούτε χρειάζεται να σκύβω σε κανένα» τόνισε στη συνέχεια με αναφορές στη μη υποψηφιότητα του λέγοντας μεταξύ άλλων «Υπηρέτησα με πάθος την αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια , όποτε πήγα στο λαό , ο κόσμος πάντα μου έδωσε νίκες , ποτέ δεν έχασα. Αλλά ήμουν πάντα αυτοδιοικητικός , ποτέ δεν ήμουν ιμάντας διεκπεραίωσης κομματικών εντολών. Ο αυτοδιοικητικός βάζει πάντα μπροστά το λαό που τον ψήφισε. Προφανώς έχουμε την ιδεολογία μας , δεν είμαστε άδειοι ιδεολογικά , ούτε πάμε από εδώ και από εκεί , αλλά η αυτοδιοίκηση από τη φύση της πρέπει να απευθύνεται στον κόσμο που τη ψήφισε. Όταν λέμε είμαι Δήμαρχος όλων των Τριφυλίων , εννοούμε όλων , των δεξιών , των αριστερών των Πασόκων , όλων, αυτό είναι η αυτοδιοίκηση. Δεν είναι κομματικό όργανο ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης , αν θέλουν κομματικά όργανα να τα διορίζουν , για να τελειώσουμε από αυτή την ιστορία.
Εγώ δε θα είμαι υποψήφιος γιατί αντιστάθηκα , γιατί δεν υπάκουσα στα κελεύσματα και τις υποδείξεις και τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία εξέφραζαν. Προτίμησα αυτό το δρόμο , λέω, ότι ζήτησα από τον κόσμο μου τα έδωσε , 3 φορές Δήμαρχος Καλαμάτας , στη νομαρχία , στη Περιφέρεια. Δεν πρέπει , ούτε έσκυψα, ούτε χρειάζεται να σκύβω σε κανένα.»
Ενώ κλείνοντας κάλεσε το δήμαρχο ως νικητή να κάνει το μεγάλο βήμα να αγκαλιάσει όλους , να γυρίσει σελίδα στο Δημοτικό Συμβούλιο , «συνεργασία και ενότητα πρώτα η Τριφυλία»| είπε χαρακτηριστικά.
Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος , ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος , ο Δήμαρχος Πύλου Νεστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης , εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας και πρώην αυτοδιοικητικοί.

Κ.Μπ.